30-03-2020

PLEIN THEATER in tijden van Corona

Lieve bezoekers van het PLEIN THEATER, in verband met de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni geen doorgang vinden. Helaas zijn wij ook genoodzaakt alle voorstellingen en evenementen in het PLEIN THEATER en Eetlokaal tot 1 juni af te gelassen.
Lees meer >>>
25-03-2020

Kaartverkoop najaar Nieuwe Noten Amsterdam gestart in samenwerking met Muziekgebouw.

PLEIN THEATER en Muziekgebouw presenteren samenwerking en starten kaartverkoop Nieuwe Noten Amsterdam met vier concerten in najaar 2020.
Lees meer >>>
24-03-2020

PLEIN THEATER gesloten tot 1 juni

In verband met de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid zijn de voorstellingen in het PLEIN THEATER tot 1 juni afgelast.
Lees meer >>>
13-03-2020

Maatregelen coronavirus PLEIN THEATER

Alle publieke evenementen in PLEIN THEATER worden tot en met 6 april geannuleerd of uitgesteld. Gezien de gevolgen van de maatregelen op de horeca is ook ons Eetlokaal t/m 6 april gesloten.
Lees meer >>>
28-02-2020

Nacer / Birth in PLEIN THEATER

Nacer / Birth is an ode to midwives from Otavalo, Ecuador. Berith Danse, director of PLEIN THEATER and director of the play, tells about making the play in 2015 and running a theatre in the east of Amsterdam.
Lees meer >>>
02-01-2020

Highlight of ICAF 2020 at PLEIN THEATER: Nacer / Birth - Humor y vida & Berith Danse

The highlight of ICAF (International Community Arts Festival) 2020: Nacer / Birth - Humor y vida & Berith Danse, will be shown in PLEIN THEATER at the 20th and 21th of march. The performance is a co-production between corporations Humor y Vida (Ecuador) & Theatre Embassy (Berith Danse) and will be shown in the Netherlands in collaboration with ICAF.
Lees meer >>>
01-01-2020

Nieuwe actie voor stadspassers met een groene stip

Stadspassers met een groene stip kunnen vanaf 2020 voor maar €2,50 naar elke voorstelling of concert in het PLEIN THEATER!
Lees meer >>>
29-11-2019

Kerstfestival in PLEIN THEATER!

In de kerstvakantie kun je weer met de hele familie naar een te gekke theatervoorstelling in het PLEIN THEATER! Dit jaar speelt MEIS! van Boeschoten en Guthman, een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje in het bos en een wereld vol sprekende dieren.
Lees meer >>>
24-10-2019

PLEIN THEATER presenteert het eerste VRIJE VLOER Festival!

Maak en meemaakpodium voor theater, dans en schrijven van 7 t/m 17 november 2019
Lees meer >>>
17-10-2019

Interview met Christine van Stralen

Zaterdag 26 oktober en zondag 27 oktober speelt 'Christine van Stralen, de musical' in Plein Theater. Christine van Stralen wordt gespeeld door Christine van Stralen. Gaat de voorstelling over haarzelf? Is het een echte musical? Lees het in dit interview met: Christine van Stralen!
Lees meer >>>
12-10-2019

PLEIN THEATER doet mee met het Afro_vibes Festival!

Van 3 tot en met 13 oktober is de 16e editie van het Afro_Vibes Festival op 12 podia in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het festival brengt actuele theater- en dansvoorstellingen, muziek, film en design uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika.
Lees meer >>>
27-09-2019

Kinderboekenweek in Plein Theater: Reis mee!

Van 2 t/m 13 oktober is het kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: Reis mee! In Plein Theater hebben we maar liefst twee theatervoorstellingen spelen die gebaseerd zijn op kinderboeken!
Lees meer >>>
22-09-2019

22 september - Opening Expositie //  Performance of the identity by The Bohemian Art Collector!

Wie of wat ben jij nog in deze tijd? Of zijn we wat wel altijd al zijn geweest? Wat zetten we neer en wat willen we zien?
Lees meer >>>
11-09-2019

Fie Schouten, ontving de Fair Practice Compositie Opdracht Award 2019

Fie Schouten, basklarinettist, initiator en curator van Nieuwe NOTEN Amsterdam, ontving de Fair Practice Compositie Opdracht Award 2019! Gefeliciteerd !
Lees meer >>>
07-09-2019

PLEIN THEATER presenteert Cinekid on tour in oost!

In de herfstvakantie is het weer tijd voor het grootste kindermediafestival ter wereld: Cinekid! Dit jaar doet PLEIN THEATER voor het eerst en als enige Amsterdamse locatie naast het Westergas mee met CINEKID ON TOUR IN OOST!
Lees meer >>>
08-08-2019

Concertserie Nieuwe Noten Amsterdam

Zaterdag 22 juni 2019 presenteert het Plein Theater de start van concertserie Nieuwe Noten Amsterdam. In het openingsconcert presenteert componist/maker Merlijn Twaalfhoven “Composers Treat” 2019, speelt het Dudok Quartet strijkkwartett en van Hartmann en Keuris. Masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam: Marta Fossas Mallorquí, José Nunes en Pau Sola Masafrets brengen het trio van Max Knigge. Curatoren van de serie zijn klarinettiste Fie Schouten en componist Aspasia Nasopoulou.
Lees meer >>>
05-08-2019

Trots op het Gay Men's Chorus!

Trots dat deze fantastische groep in ons Plein Theater repeteert en vervolgens met PRIDE op de Dam staat! Het Amsterdam Gay Men's Chorus klonk weer fantastisch!
Lees meer >>>
18-07-2019

Ook dit jaar doet het PLEIN THEATER weer mee met het Fringe festival!

Van 5 – 15 september 2019 toont Amsterdam Fringe een ECLECTISCHE mix van theater, dans, installaties, spoken word en performances van NIEUW en ONGETEMD talent. Fringe nodigt je uit om mee te gaan op avontuur langs de RAFELRANDEN.....
Lees meer >>>
12-06-2019

Welke draak kun jij verslaan? Merlijn Twaalfhoven is op zoek naar praktisch heldendom.

Bij het openingsconcert van Nieuwe Noten Amsterdam op 22 juni gaat Merlijn Twaalfhoven op zoek naar een rol voor kunstenaars bij de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag. Samen met de aanwezigen vraagt hij zich af hoe we nieuwe helden kunnen vinden in deze tijd van klimaatverval, kunstmatige intelligentie en toenemende polarisatie.
Lees meer >>>
05-06-2019

The Artist is Resident – Dayna Martinez Morales nodigt jou uit

Deze zomer zet het Plein Theater de deuren van het productiehuis wijd open! Wij verwelkomen in het PLEIN THEATER: Dayna Martinez Morales (Bolivia), die met het programma ‘The Artist is Resident’ met jou wil werken aan een installatie performance. Haar werkwijzen zijn de traditionele dansen uit Bolivia en hedendaagse dans uit Europa en West-Afrika. Dayna zoekt naar verbindingen tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie.
Lees meer >>>
13-05-2019

Het programma van onze hedendaags klassieke concertserie Nieuwe Noten Amsterdam is bekend!

Nieuwe noten Amsterdam. In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.
Lees meer >>>
21-03-2019

Lancering PLEIN THEATER

Afgelopen 9 maart lanceerden we onze nieuwe naam en koers van PLEIN THEATER!
Lees meer >>>
28-02-2019

GEZOCHT: Persoonlijke verhalen uit WOII voor theaterproject met jongeren.

PLEIN THEATER zoekt verhalen! Verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jonge toneelspelers. We zijn met name op zoek naar mensen met een Joodse achtergrond die in Amsterdam Oost verbleven gedurende de bezetting.
Lees meer >>>