20-11-2020

Vrije Vloer Podcast #3 : Merel Smitt (Theatermaken)

Deze week presenteren wij de Vrije Vloer Podcast! Elke dag van 18 t/m 22 november zetten wij een nieuwe aflevering online op Soundcloud en kun je deze samen met onze andere online programma's vinden op de Plein Online pagina op onze website!

In deze Vrije Vloer Podcast gaat directeur Berith Danse in gesprek met de makers van Meemaakpodium De Vrije Vloer 2020: Vincent Verburg, Dayna Martinez Morales, Merel Smitt, Jurrien van Rheenen en Gita Hacham.

Sommige van deze makers zijn al langere tijd betrokken bij het Plein Theater, anderen pas sinds kort. Ieder van hen beschikt over andere skills en werkervaring. Ze weten heel goed hoe ze mensen op het podium moeten laten schitteren. Maar door hun eigen achtergronden ook hoe het is om een buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen of wat het kost om authentiek te blijven.

In deze Podcast krijg je in verrassende diepte-interviews de kans om meer te weten te komen over de makers achter het Meemaakpodium De Vrije Vloer!

Wie zijn zij? En wat doen zij eigenlijk allemaal in het Plein Theater?
 

In Vrije Vloer Podcast #3 gaat Berith in gesprek met kunstenares en theatermaker Merel Smitt. Haar kunstpraktijk bestaat uit installaties, interventies en ontmoetingen waarmee ze ons dagelijks leven en denken bevraagd en ontregeld. Samen met Jurrien van Rheenen geeft zij workshops Theatermaken in het Plein Theater. 

Ontdek waarom situationisme een betere benaming is voor het werk van Merel in plaats van ‘theatermaker’. En wat zijn onzichtbare afspraken en hoe kun je deze weer loslaten? 

Ook kom je in deze podcast meer te weten over de inspiratiebronnen achter haar nieuwe project in het Plein Theater. 

Terug naar nieuws overzicht