Jeugdtheaterlessen

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 zich ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal. Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. 
 

Inhoudelijk 

Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. Ook wordt er een voorstelling gemaakt. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. In masterclasses van gastdocenten worden er verbindingen gelegd met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties. We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.  
 

Buitenlessen

Vanwege de coronamaatregelen zagen de jeugdtheaterlessen in Plein Theater er het afgelopen jaar een beetje anders uit. Het aanbreken van de lente nodigde uit om buiten lessen te gaan geven op het plein!

Met de oudste groep leerlingen maakte Johanna in een kort blok van 5 lessen een ‘tussen’eindpresentatie voor familie en vrienden; een eigenwijze versie van Alice in Wonderland.

Vanaf september starten we weer met de theaterlessen en wordt Alice in Wonderland verder uitgewerkt naar een voorstelling in de theaterzaal van Plein Theater. En kunnen kinderen zich weer opgeven om mee te doen!


Inschrijven

Schrijf je in voor de jeugdnieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de start van de inschrijvingen voor het volgende blok!


Contact

Heef u vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568Docent

De jeugdtheaterlessen worden gegeven door theatermaker en -docente Johanna Biesewig