Schrijf je in voor jeugdtheaterlessen!

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 zich ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal. Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. 
 

Artistiek en inhoudelijk 

Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. Ook wordt er een voorstelling gemaakt. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. In masterclasses van gastdocenten worden er verbindingen gelegd met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties. We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.  
 

Start buitenlessen!

Vanwege de coronamaatregelen zien de lessen er momenteel iets anders uit. Het aanbreken van de lente nodigt in ieder geval uit om buiten lessen te geven! We starten een blok van 7 lessen op woensdag van 14 april t/m 2 juni, waar samen met de leerlingen een eindpresentatie of eindwerk gemaakt wordt. Afhankelijk van de maatregelen kijken we naar de mogelijkheden om dit te presenteren op zaterdagochtend/middag 5 juni!

We hebben twee lesgroepen op leeftijd verdeeld op de woensdagmiddag.

Woensdag 14:30 – 15:30  Groep 1 (6 t/m 8 jaar) kosten €63
Woensdag 15:45 – 17:15  Groep 2 (9 t/m 12 jaar) kosten €84

De eerste les op woensdag 14 april kan ook als proefles gevolgd worden!
 


Inschrijven

Klik op het kopje inschrijven om je in te schrijven voor de proefles of lessenreeks! Laatste inschrijfdatum is 13 april!


Contact

Heef u vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568


Docent

De jeugdtheaterlessen worden gegeven door theatermaker en -docente Johanna Biesewig