Jeugdtheaterlessen

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zich ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal. Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. 
 

Inhoudelijk 

Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. Ook wordt er een voorstelling gemaakt. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. In masterclasses van gastdocenten worden er verbindingen gelegd met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek.  Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties. We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.  


Inschrijven

In september 2021 starten we weer met een nieuw blok jeugdtheaterlessen! Gelukkig kunnen deze weer plaatsvinden in de theaterzaal!

De lessen vinden plaats op de woensdagmiddag en worden verdeeld in twee groepen:

Woensdag      14:30 – 15:30             Groep 1 (leeftijd 6 t/m 8)  kosten €108
Woensdag      15:45 – 17:15              Groep 2 (leeftijd 9 t/m 12)  kosten €144

Het blok bestaat uit 12 lessen, inclusief een proefles en een gastworkshop van een gastdocent/maker. Ook wordt er een jeugdvoorstelling in het Plein Theater bezocht! Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en familie in onze theaterzaal op zaterdag 11 december.

Het inschrijfformulier is te vinden aan de rand van deze pagina onder het kopje 'inschrijven' !


De eerste lessen zijn gestart op woensdag 15 september. Een proefles volgen of later instromen is mogelijk in overleg.

 

Jongeren Cultuur Fonds

Voor mensen met een minimuminkomen is er een mogelijkheid om bij het Jongeren Cultuur Fonds geheel of gedeeltelijk vergoeding voor het les lesgeld aan te vragen. Zie www.jongerencultuurfonds.nl voor meer informatie.

 

Contact

Heef u vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568Docent

De jeugdtheaterlessen worden gegeven door theatermaker en -docente Johanna Biesewig