Jeugdtheaterlessen

Bij Plein Theater kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar theaterlessen volgen in een echte theaterzaal! De lessen voeden de verbeelding, stimuleren de fantasie en verbreden het perspectief. Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die aan vrienden en familie worden gepresenteerd in de theaterzaal.

Plezier maken en samenwerken vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook veel. De jonge makers leren zelf scènes te maken en verschillende technieken te gebruiken. We werken zowel individueel als in groepsverband aan de oefeningen en presentaties met de inbreng van de leerlingen. Zo leren ze samenwerken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zich als jonge makers in hun eigen leef- en belevingswereld.
 

Schrijf je in voor theaterlessen van januari t/m mei 2024!

Schrijf je nu in voor de jeugdtheaterlessen van woensdag 10 januari t/m 22 mei! Het blok bestaat uit 15 lessen, een voorstellingbezoek in ons eigen theater en een eindpresentatie in de theaterzaal voor vrienden en familie!

Eerst een proefles volgen? Dat kan!

Schrijf je hier in

 

Theaterdocent

De theaterlessen worden gegeven door Coosje de Loor (1995). In 2019 is zij afgestudeerd als theatermaker en docent. Daarnaast is ze bezig haar eigen voorstelling te maken en werkt ze op veel verschillende plekken in Amsterdam en omstreken. Coosje werkt altijd vanuit muziek en de fantasie van haar spelers. Want hun verhaal staat centraal. Naast dat ze haar groep spelles geeft stimuleert ze hen ook hun eigen makerschap te onderzoeken en in hun eigen kracht te laten staan. Met elkaar zal er naar een voorstelling gewerkt worden waar iedereen een aandeel in heeft. 

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Voor mensen met een minimuminkomen is er een mogelijkheid om bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen jongerencultuurfonds) geheel of gedeeltelijk vergoeding voor het lesgeld aan te vragen. Zie www.jeugdfondssportencultuur.nl voor meer informatie.

 

Contact

Heef u vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568