Jeugdtheaterlessen

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zich ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal.

Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. De jonge makers leren zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties. Zo leren ze samenwerken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld. 
 

Inschrijven 2022/2023

Een jaar verdelen wij in twee blokken. Je kunt je nu inschrijven voor elk blok afzonderlijk, of meteen voor een heel jaar met 1 les korting! Ook kun je je inschrijven voor een losse proefles op woensdag 12 oktober.
 

Van 12 oktober t/m 21 december starten wij een Lesblok Theatermaken van 10 lessen, inclusief een proefles. We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier te maken en uitgedaagd te worden, en daarbij ook nog eens heel veel te leren; toneel spelen, scènes maken, improviseren. Ook wordt er een jeugdvoorstelling in Plein Theater bezocht met een aansluitende gast-theaterworkshop. Dit blok wordt afgesloten met een (tussentijdse) eindpresentatie in de les op woensdag 21 december!
 

Na de kerstvakantie starten we een Productieblok Theatermaken! In 13 lessen/repetities van 11 januari t/m 26 april wordt er toegewerkt naar een eindvoorstelling in de theaterzaal! In dit blok wordt er dieper ingegaan op wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van een echte voorstelling. Ook wordt er een jeugdvoorstelling in Plein theater bezocht met een aansluitende gast-theaterworkshop.


Lestijden
Woendag 14:30–15:30 (60 min)  | Groep 1 (6 t/m 8 jaar)
Woensdag 15:45–17:15 (90 min)  | Groep 2 (9 t/m 12 jaar)

Meer informatie en kosten vind je onder het kopje 'inschrijven'.


Notitie: De meeste lessen/repetities vinden plaats in Plein Theater, sommige lessen/repetities vinden op locatie plaats (Q-Factory)

 

Jongeren Cultuur Fonds

Voor mensen met een minimuminkomen is er een mogelijkheid om bij het Jongeren Cultuur Fonds geheel of gedeeltelijk vergoeding voor het les lesgeld aan te vragen. Zie www.jongerencultuurfonds.nl voor meer informatie.

 

Contact

Heef u vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568Docent

De jeugdtheaterlessen worden gegeven door theatermaker en -docente Johanna Biesewig