Youth Theatre

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 zich ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal. Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. 
 

Artistiek en inhoudelijk 

Bij ons krijgen de leerlingen les in een echte theaterzaal. Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. Ook wordt er een voorstelling gemaakt. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. In masterclasses van gastdocenten worden er verbindingen gelegd met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties. We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.  
 

Praktische info 

De lessen worden gegeven door docente en theatermaker Johanna Biesewig. Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief een masterclass van een gastdocent en een meedoe-middag voor vrienden. Ook wordt er een jeugdvoorstelling in het PLEIN THEATER bezocht. Elk blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en familie in de theaterzaal! 

Van september 2020 t/m januari 2021 start er een nieuw blok! 

Woensdag      14:30-15:30     Groep 1 (leeftijd 6 t/m 8 jaar) kosten € 145,- 
Woensdag      15:45-17:15     Groep 2 (leeftijd 9 t/m 12 jaar) kosten €185,- 

De eerste twee lessen kunnen ook als losse proefles gevolgd worden. (16 & 23 september)

Heb je support voor het lesgeld nodig? Het Jongerencultuurfonds helpt graag! Kijk op de website www.jongerencultuurfonds.nl voor meer informatie.


Inschrijven

Aanmelden kan door op 'inschrijven' te klikken en het inschrijfformulier in te vullen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568

 

Jeugdtheaterlessen 20/21 worden mede mogelijk gemaakt door AMVJ Fonds