Gastprogrammering
Saturday 16 November
Theater // 19:30 // € 11
VRIJE VLOER: No-man's-land

Genre: dansimprovisatie / Interdisciplinair
Open: 19:30 - 20:15 hrs
Tickets: € 11 / Online: €10 / €8 / €6,50 | Aan de deur: €11 / €9 / €7,50
Tickets

PLEIN THEATER presenteert het eerste VRIJE VLOER Festival van 7 t/m 17 november, met twee weken lang literatuur, muziek, dans, theater, talks, kunst én presentaties van onze makers en meemakers theatermaken, schrijven en dans! Meer informatie over het festival >>

 

Kom en betreed No-man’s-land! De vloer die van niemand is, waar iedereen mag zijn en alles samenkomt. De vrije ruimte, die gevuld mag worden met dans, theater, performance, tekst, muziek, visuele kunst, licht en al het andere! Het onverwachte gebeurt. Het is rauw, het slaagt of faalt, verwondert en laat het publiek lachen op dezelfde manier als dat het ontroert.

De themavoorstellingen zijn avonden waar performers met verschillende achtergronden en ervaringen en van verschillende disciplines met elkaar de vloer op gaan om live te creëren. Het is een samensmelting van ervaren performers, nieuwe makers, beoefenaars en nieuwsgierig publiek, begeleid en gecureerd door choreograaf en danser Vincent Verburg.

Verburg is een choreograaf/improvisator die verschillende disciplines uit de wereld van podiumkunsten op de vloer doet samensmelten. Voor het VRIJE VLOER Festival heeft hij verschillende niet-beroepsmatige dansers en andere kunstenaars gevraagd samen te komen om met muziek, life visual art en tekst de vloer op te gaan en daar instant composities te maken. Het enige dat hij de deelnemers meegeeft is bevrijding van de angst te falen. Het publiek wordt van dichtbij onderdeel van de zoektocht die moet leiden tot ontdekkingen.
 

Tijdens het VRIJE VLOER Festival zijn er 45 minuten sessies.  Twee keer wordt er met dezelfde groep de vloer op gaan om twee totaal verschillende performances neer te zetten.


Line up festival performers:
MEIS KOSTER, JASMIN DEEKMAN, IVO GLANS, ROBIN RAGIANI, LIN BRETELER, ALEXANDRA LOEMBE, MARK OPFER RUTING, VINCENT VERBURG, DAYNA MARTINEZ MORALES en PABLO ALANES


Data en tijden:

Donderdag 7 november: 21:00 - 21:45 + AFTERTALK
Zaterdag 16 november: 19:30 - 20:15

 

Wil je ook mee doen aan een interdisciplinaire dansjam?
Mail dan naar Vincent Verburg via dans@plein-theater.nl

De volgende editie is op 5 december!