29-11-2019

Nieuws // Kerstfestival in PLEIN THEATER!

In de kerstvakantie kun je weer met de hele familie naar een te gekke theatervoorstelling in het PLEIN THEATER! Dit jaar speelt MEIS! van Boeschoten en Guthman, een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje in het bos en een wereld vol sprekende dieren.

In MEIS! spreken taal, verbeelding en humor een grote rol. Daarnaast is geluid een essentieel element in dit theatrale hoorspel voor kinderen vanaf 6 jaar. Rondom de voorstelling maken we er een gezellig kerstfestival van!

Ontdek samen met de kinderen het geheim van het bos!

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood fietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven. Meis ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De zingende Vlaamse gaai, de vrolijke hond die op zoek is naar een nieuw baasje en de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn.

Hoorspel

De voorstelling MEIS! zit vol geluiden die live op het podium worden gemaakt. Daarom is de voorstelling door Visio (expertise centrum voor slechtziende en blinden) ook bestempeld als geschikt voor mensen met een visuele beperking en is de voorstelling ook als podcast te beluisteren.

Kerstfestival

December is de maand van elkaar ontmoeten, je laten verwonderen en feest vieren in het PLEIN THEATER! In de kerstvakantie maken we er een gezellig kerstfestival van!

MEIS! speelt van zaterdag 21 t/m dinsdag 24 december en van vrijdag 27 t/m zondag 29 december. Na de voorstelling kun je terecht bij het Creatief Atelier, kun je je laten schminken als je favoriete bosdier, kun je dansen op swingende live-muziek en kun je altijd lekker eten in het Eetlokaal. Ook hebben we een speciale actie: Stadspas-bezitters met de groene stip kunnen voor slechts €2,50 naar de voorstelling!

Over de makers

Schrijver Tom Sijtsema schreef een nieuwe tekst voor de voorstelling MEIS! gebaseerd op het radio hoorspel van de VPRO: Meisje Meis. Spelers Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman werkte eerder samen aan diverse hoorspelen. Voor MEIS! hebben ze deze vorm vertaald naar een theaterversie. Ottolien was een vaste waarde bij Man Bijt Hond en maakte jarenlang radio bij de VPRO. Gerold speelt alle jarenlang binnen het jeugdtheater o.a. bij Het Filiaal, Meneer Monster en Feikes Huis, Vis á Vis. Regisseur Bram de Goeij zorgt dat deze technische voorstelling samenkomt met het verhaal van MEIS.
 

Concept: Tom Sijtsma en Peter Drost Tekst: Tom Sijtsma Regie: Bram de Goeij Spel: Ottolien Boeschoten en Gerold Guthham Dramaturgie: Gienke Deuten Vormgeving: Jolanda Lanslots


In de media

de Volkskrant - ★★★★
"De studio vormt het prachtige decor van het live gemaakte hoorspel, of podcast."
"Bij binnenkomst en ook na afloop mogen de kinderen door de studio rauzen en geluid maken – is er iets dat ze liever doen?"
"Uitvergrote gekraak, geroep en gepruttel maken de spannende momenten spannender en de leuke momenten leuker."

De Theaterkrant 
"Het mooiste uit de voorstelling Meis! zijn de bosgeluiden: de wind die hoog in de bladeren van de bomen waait (op het toneel wordt zachtjes in kluwen geluidstape gegraaid) en het begin van een regenbui (langzaam met de vingertoppen op aluminiumfolie trommelen). Bij het maken van de geluiden van de vogels in het bos (met of zonder fluitjes) is het doodstil in de zaal."
 

Data en tijden:

Za 21 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Creatief Atelier met Karin Arts: Tetra Tinus Robot Videomapping!
Zo 22 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Laat je schminken! met Het Vrolijke Penseeltje
Ma 23 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Creatief Atelier met Plein Theater
Di 24 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Creatief Atelier met Karin Arts: Tetra Tinus Robot Videomapping!
& Omar's Latin-Reggaeton Christm
as
Vr 27 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Laat je schminken! met Het Vrolijke Penseeltje
Za 28 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Knutselen en spelletjes
Zo 29 dec 16:00 : Tickets >
Na de voorstelling: Creatief Atelier met Karin Arts: Tetra Tinus Robot Videomapping!

Het kerstfestival in Plein Theater wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam (Oost), Fonds voor Oost en Stip Producties.

Terug naar nieuws overzicht