08-11-2023

Instigator Studio in Plein Theater

 

Een toevluchtsoord voor opkomende artiesten

In het hart van Amsterdam, waar kunstzinnigheid in de lucht hangt en creativiteit door de grachten stroomt, bevindt zich een verborgen juweel waar muzikale innovatie aan de orde van de dag is. Verscholen in het levendige Plein Theater zit een kleine, maar fijne muziekstudio; een toevluchtsoord voor opkomend talent, bekend om zijn goed uitgeruste ruimte en warme ambiance. Een plek waar met toewijding gewerkt wordt aan de muziek van morgen.

 

Oorsprong en missie

Negen jaar geleden opende de studio zijn deuren voor aspirant-artiesten met een duidelijk doel voor ogen: een bevorderlijke omgeving bieden voor het creëren van muziek. De missie was vanaf het begin duidelijk: een toevluchtsoord zijn waar jonge talenten kunnen leren, creëren en gedijen zonder daarvoor astronomische bedragen hoeven neer te tellen. De oprichters – zelf muziekliefhebbers- hadden een ruimte voor ogen die creativiteit, samenwerking en gemeenschapsgeesten zouden bevorderen.

De essentie van de studio

Bij het betreden van de studio wordt met meteen omarmd door een intieme sfeer waar professionaliteit en comfort mooi in balans zijn. De ruimte is zorgvuldig ingericht en is niet alleen functioneel, maar werkt ook uitnodigend. Over de verlichting is goed nagedacht, en samen met de fijne zitplaatsen zorgt het voor een gezellige omgeving die de artistieke expressie aanmoedigt.

Betaalbaarheid als kernwaarde

Een opvallend kenmerk van de studio is de betaalbaarheid. Omdat opkomende artiesten vaak te maken hebben met financiële beperkingen, hanteert de studio betaalbare prijzen. Dit komt overeen met het geloof dat talent de meest bepalende factor van succes zou moeten zijn, niet de financiële situatie. Deze benadering heeft de studio een reputatie opgeleverd van lanceerplatform voor degenen die elders mogelijk niet de kans zouden hebben gehad om hun muzikale dromen na te streven.

Groeien in gemeenschap

Als we vooruitkijken, streven we ernaar om de studio te laten evolueren tot meer dan alleen een plek om muziek te maken. We hopen dat het zich zal ontwikkelen tot een hechte gemeenschap van gelijkgestemde individuen. We willen een omgeving creëren waar creativiteit niet alleen individueel, maar ook gemeenschappelijk is. Het actief aanmoedigen van samenwerkingen en partnerschappen tussen artiesten is dan ook een doel dat we nastreven. We willen evenementen organiseren, variërend van open mic-avonden tot thematische jamsessies, die zullen bijdragen aan de levendige sfeer van het muzikale toevluchtsoord. Deze ambitie om een gemeenschap te laten bloeien, is een belangrijk doel in het toekomstplan van de studio.

 

Schijnwerper op huidige artiesten in de studio

In onze muziekstudio werkt een scala aan artiesten samen. Iedereen heeft zijn eigen, unieke geluid.

 

Almighty Koala, een woordkunstenaar die woont in Amsterdam Oost. Hij is thuis in hop-hop, R&B en pop. Koala graaft diep, meestal in het Engels, in de complexiteit van de menselijke ervaring. Zijn teksten gaan vaak over mentale gezondheid, hartzeer, depressie en het uitbundige Amsterdamse uitgaansleven. In Koala’s stem hoor je het ritme van de stad. De emoties die hij in zijn muziek legt, resoneren bij de luisteraar en zodoende ontstaat een intieme connectie tussen artiest en luisteraar.

www.instagram.com/almighty.koala

Almighty Koala op Spotify

 

Ruubs pakt de microfoon om aangrijpende verhalen in het Nederlands over te brengen. Zijn teksten verkennen de complexe emoties die horen bij hartzeer en het proces van omgaan met verlies. Via zijn verzen nodigt Ruubs luisteraars uit in de diepten van zijn ziel De kracht van taal en ritme wordt gebruikt om door de uitdagingen van het leven te navigeren. Middels zijn lyrische bekwaamheid transformeert Ruubs rauwe emoties in piëtische verzen die een onuitwisbare indruk achterlaten.

www.instagram.com/ruubsf

Ruubs op Spotify

 

Een andere toon toevoegend aan het geheel is Boris Duregger, een toetsenist en componist wiens wortels liggen in de wereld van de jazz. Boris heeft een voorliefde voor het verlegen van muzikale grenzen en experimenteert graag met diverse genres, waardoor ij een uniek geluid naar de studio brengt. Met een rijk verleden van live-shows gedijt hij op de energie van het podium, waar zijn vingers over de toesten dansen en melodieën creëren die traditionele grenzen overstijgen. Boris’ aanwezigheid in de studio brengt een sfeer van experiment en artistieke durf, waarbij anderen worden geïnspireerd om nieuwe dimensies in hun muzikale expressie te verkennen.

www.instagram.com/borisduregger

De Nachtdienst op Spotify

 

STARKBRAVADO, formerly known as Lewis Daniel Knight, is a musician, music producer and visual artist. Born in Amsterdam to English parents who has spent most of his life traveling back and forth between NL and UK. With a longstanding relationship with music starting off as a jungle and drum&bass DJ / producer in de UK and gaining support from DJ’s and radio stations such as Fabio, Grooverider, Bailey and BBC Radio 1 xtra. He has since then moved on to work primarily as a producer and audio engineer through a number of genres including Hiphop, Jazz, Blues and electronic music, featuring a number of different artists such as 22FUNBAR, ODG, Zeekind, Lakshmi, Stay Sick, Scaff and many more.

Over the years his sound has grown and developed into something quite different altogether, focusing on the more abstract and weirder approaches to music and sound development, while adding his own signature lethargically baritone vocals on top. AKA STAKBRAVADO.

Currently based in Amsterdam he has recently been involved in a number of theater, dance and film producions where he has worked with choreographers, film makers and producers, such as Isabelle Nelson, Felipe Prado, Jort Faber, Martin van Drunen and Candella Murillo, and has been responsible for all music composistion, production, mixing and mastering and live performances.

Recently he has been performing his music live as STARKBRAVADO at a number of venues and just finished a project in Haarlem called HUMANJI where he was performing music together with a dance performance choreographed by Candella Murillo.

All in all the sound is dictated by a cinematically weird background in music ranging from old school jungle/ drum&bass productions to modern film and theater scores, a very fragile state of balanced aestetic featuring the lethargic baritone vocals of Starkbravado on top.

www.instagram.com/starkbravado

 

OHDAHMS – de oprichter van de studio – staat als producer, songwriter en componist in het middelpunt van onze muzikale oase. Zijn toewijding aan artistieke zeggingskracht, samen met een passie voor het verleggen van creatieve grenzen, bepaalt de mentaliteit van de studio. Onder zijn leiding verandert de studio in een samenwerkingsruime waar individuele stemmen samensmelten tot een harmonische symfonie. Terwijl we onze reis voortzetten blijft OHDAMS de rots in de branding die ons door onontgonnen artistieke gebieden leidt, om zo vorm te geven aan de toekomst van onze muzikale gemeenschap.

www.instagram.com/ohddahms

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht