29-08-2023

Sporen van Haar de Podcast

Sporen van Haar is een theaterproductie van het Plein Theater in samenwerking met Kula Skoro en een collectief van podiumkunstenaars, naar aanleiding van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden 150 jaar afschaffing Slavernij van Nederland. Vanaf oktober 2023 is de voorstelling te zien in verschillende theaters in Nederland. In Sporen van Haar de Podcast gaan we in gesprek met de makers. Tune in en dompel je onder in het maakproces tegen de achtergrond van hedendaagse topics.

 

Episode 1

In de eerste editie van de Sporen van Haar Podcast gaat Philip Bakker (interviewer/podcastmaker) op de dag voor Keti Koti in gesprek met de makers Berith Danse (regie), José Tojo (Marrondans en co-regie) en Bartel Meyburg (scenografie en concept). Aan bod komt het maakproces, de thema's en inspiratiebronnen achter de voorstelling, als ook het 150 jaar Herdenkingsjaar Slavernijverleden en de Koninklijke excuses.


Episode 2

In de tweede editie gaat Philip Bakker midden in de repetitieperiode in gesprek met co-makers Angelika Naingie (dans, theater, poëzie), Alexandra Loembé (dans, theater), Ivo Bol (componist) en José Tojo (Marrondans & co-regie). We zoomen in op het perspectief van de makers in het creatieproces. Wie zijn ze? Wat brengen ze in? Waar gaat de voorstelling naartoe? En waarom is deze voorstelling -juist nu- zo belangrijk?

 

Podcast: WATCH/LISTEN on SPOTIFY


Info&Tickets: www.sporenvanhaar.plein-theater.nl

 

 

Terug naar nieuws overzicht