22-02-2024

Nederlandse Podiumkunst komt in aktie voor de kinderen van Gaza

Voor de kinderen van Gaza is er letterlijk en figuurlijk geen uitweg. Er is honger, dorst, het lawaai van vliegtuigen, drones, bombardementen en de altijd aanwezige dood. Ze zijn op de vlucht, maar waarheen?

In deze chaos zijn de theatermakers van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) aan het werk; in de overvolle scholen, in de opvangkampen of op straat.  Ze creëren een plek waar verdriet, verlies en angst wordt gedeeld. Waar gespeeld wordt als woorden tekortschieten. Waar gelachen wordt, kinderen ontspannen en zich even herinneren hoe het is om kind te zijn.

Wij, gezelschappen, theaters en makers uit de gehele breedte van de Nederlandse podiumkunsten, begrijpen hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Juist nu. Vanaf 19 februari starten wij een veelvoud van acties om de Palestijnse makers te ondersteunen hun helende werk voort te zetten en workshops te blijven geven. We garanderen dat elke cent die gedoneerd wordt bij de makers in Gaza komt en dus bij de kinderen van Gaza.

Het is nodig! NU!


Benefietavond 8 maart

ZID Theater en Plein Theater slaan de handen ineen voor een benefietvoorstelling van 'Circles' op vrijdag 8 maart, tijdens internationale vrouwendag! Zaher Hamzat en Issam Zemmouri, twee dansers uit verschillende tradities gaan hierbij een persoonlijk en artistiek dialoog met elkaar aan. Verschillende dansinvloeden komen harmonieus samen. Om steun te betuigen aan de vrouwen en kinderen in Gaza gaan alle opbrengsten van deze avond naar Theatermakers Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) die momenteel in Gaza bij opvangkampen, schoolgebouwen of op straat theaterworkshops bieden, en kinderen helpen herinneren hoe het is om kind te zijn.

Voor de voorstelling organiseren we een diner (maklouba) en na de voorstelling is er Palestijnse live muziek van Alan Nedhal, Muhanad Mhannaya en Aya Benni en vertonen de korte documentaire 'Gaza's war through a child's eyes'.

Diner vanaf 19:00, de performance 'Circles' start om 20:00

Meer info & tickets

 

 

Terug naar nieuws overzicht