15-06-2021

Nieuws! // De Plein Theater posterserie van 2020 heeft GOUD gewonnen op de European Design Awards voor de categorie 'Poster Series'!

De award-winnende posterserie bestaat uit acht krachtige beelden die in 2020 zijn gemaakt voor het Plein Theater in corona-tijd en zijn vormgegeven door Studio Matusiak.

Vormgever Paulina Matusiak van Studio Matusiak maakte deze campagnebeelden in samenwerking met fotograaf Eddy Wenting en Plein Theater in de vorm van rebussen die verwijzen naar de programma’s en de actualiteit. Zij kreeg de artistieke vrijheid om de uitgangspunten van Plein Theater te vertalen in krachtige beelden die onze samenleving en de tijdsgeest weerspiegelen.

De beelden werden verspreid op posters, ansichtkaarten en op de onlinekanalen in corona-tijd. De beelden worden niet alleen gezien als reclame, maar als kunstwerken op zich. Door de originaliteit en artistieke kwaliteit springen ze in het oog en fascineren ze de vinder. Door ze in de hele stad tentoon te stellen, maakten wij de poster tot podium!

Wat de posters ook bijzonder maakt is dat het team van Plein Theater en mensen die betrokken zijn bij het Plein Theater er zélf op staan! De attributen zijn ge-upcycled uit de huiskamers van de ‘modellen’.

Vormgever Paulina Matusiak is enorm vereerd met de GOLD European Design Award 2021. “In deze serie heb ik besloten om gewone mensen (die voor het Plein Theater werken of verbonden zijn aan Plein Theater) als modellen te casten en ze niet recht in de camera te laten kijken, maar ze in plaats daarvan te laten figureren als 'kapstokken' voor de attributen die het verhaal vertellen en de boodschap overbrengen. Daarom hebben alle 'modellen' objecten die hun ogen bedekken als experiment om te zien of de afwezigheid van oogcontact een krachtig effect kan hebben in een posterafbeelding.”

 

Posterserie: Plein Theater

Creative direction and design: Paulina Matusiak

Photography: Paulina Matusiak & Eddy Wenting

 

Media

 

Terug naar nieuws overzicht