28-05-2020

Nieuws // Reflectie door Berith Danse

Beste lezer,

"In de afgelopen weken hebben we onze zaal en technische capaciteit opgezet voor zelfstandige makers, kleine muzikale collectieven en rusteloze dansers die begin maart, net als wij, werden geconfronteerd werden met de sluiting van de podia.

Inmiddels zijn we weken verder, vele ervaringen rijker en beginnen we te zien dat de werkwijze van het theater misschien wel wezenlijk is veranderd door de aanwezigheid van de camera. De camera alom vertegenwoordigd in ons dagelijks leven, die de theaterzaal nog niet had gepenetreerd. 

We weten niet wat het gaat betekenen, maar zoals George Bataille ons al leerde; waar een taboe wordt geïncorporeerd zoekt de mens de volgende grens weer op, opzoek naar de erotische verbinding met de dood. Het magische van het theater is zo eenzelfde vergelijkbaar gebied waar even de tijd verandert door het uittreden uit het zelf op het moment van de performance.

Als kleine theaterzaal omarmen we het onbekende. Nu zien we wederom de contouren van de kracht van creativiteit en hoe allerlei kunstenaars en culturele instituten de verandering om weten te buigen tot nieuwe vormen.

Na de stapsgewijze opening van onze huizen en ons publieke leven verwachten we niet alleen een babyboom, maar ook een explosie aan kunst! Omdat kunst en theater altijd doorgaat, ook als er geen geld is.

Wij hopen dat u als bezoeker van het PLEIN THEATER online de artiesten blijft steunen voor hun oeverloze werk en inspiratie die ze onze samenleving boden tijdens de corona lockdown. "

- Berith Danse

 


Bekijk >hier< onze laatste nieuwsbrief

Krijg je onze nieuwsbrief nog niet in je mail?

Schrijf je hier in! > http://eepurl.com/gkwhOr

Terug naar nieuws overzicht