10-05-2020

Live at Plein Theater // 10 MEI 2020 // Jazz/impro concert door Maw Sit Sit!

Als je iets wil geven aan de artiesten is er de mogelijkheid om hier een DONATIE te doen! Geen PayPal account? Je kunt ook een bedrag storten op NL35 INGB 0006 024836, tav Stichting PodiumPartners, ovv 'donatie Maw Sit Sit'.

 

Maw Sit Sit

Tobias Klein alto saxophone/bass clarinet


Jasper Stadhouders guitar


Onno Govaert drums

Maw Sit Sit speelt geïmproviseerde muziek op het scherp van de snede. Onno Govaert, Tobias Klein en Jasper Stadhouders zijn zeer actief in de Amsterdamse jazz/impro scene waar zij in diverse ensembles en projecten hebben samengewerkt (o.a. Spinifex, Cactus Truck, Polyband) en zodoende een haast telepathische verstandhouding hebben ontwikkeld. Hun muziek is uiterst wendbaar en verenigt op volstrekt natuurlijke manier muzikale invloeden uit de hele wereld.

 

Basklarinettist, saxofonist en componist Tobias Klein (*Homburg/Saar, Duitsland, 1967) woont en werkt sinds 1990 in Amsterdam. 

Zijn focus ligt op het gebied waarin geïmproviseerde muziek raakt aan jazz, Niet-Westerse muziek en hedendaags gecomponeerde muziek. 

Tobias Klein is artistiek leider van het ensemble Spinifex. Hij treedt op met het trio Almeida/Duynhoven/Klein, in duo met klarinettist Oguz Büyükberber, in Boi Akih 'Liquid Songs' en in Esra Dalfidan’s Fidan. 

In zijn werk als componist is Tobias Klein gefascineerd door het spanningsveld tussen compositie en improvisatie.  In 2018 verscheen in de serie Composer's Portraits  van het Nederlandse Attacca label een CD met kamermuziek van Tobias Klein, uitgevoerd door onder andere Fie Schouten, Jelte Althuis, Bart de Vrees en Taavi Kerikmae.  

Hij is medeoprichter van het Amsterdamse muzikantencollectief TryTone.
 

Jasper Stadhouders (Tilburg, 1989) behoort tot de jongste generatie Nederlandse improvisatoren. Sinds zijn aankomst in Amsterdam in 2006, heeft Jasper een grote impact gemaakt in de internationale geïmproviseerde muziekscene. Zijn spel heeft een compleet natuurlijke muzikaliteit. Het lijkt alsof hij zo verbonden is met z’n instrument dat hij werkelijk alles kan spelen wat hij zich voorstelt. Zijn vaardigheid om complexe composities uit te kunnen voeren met een sterk gevoel voor ritme en harmonie, in combinatie met zijn extreem lichamelijke en dynamische aanpak tot het improviseren, heeft er voor gezorgd dat hij één van de meest gevraagde gitaristen en bassisten is. Hij speelt in bands als Cactus Truck, Spinifex, PolyBand en Made to Break en heeft getoerd door heel Europa, V.S., Canada, Rusland, Ethiopië, India, Japan, Palestina, Mexico en Argentinië. 


Onno Govaert groeide op in Tilburg. Hier speelde hij in zijn tienerjaren zijn eerste jazz concerten. Op 18 jarige leeftijd verhuisde hij naar Amsterdam waar hij zich verdiepte in de geïmproviseerde muziek. Inmiddels treedt Onno met talloze musici op, waaronder Kaja Draksler, Wilbert de Joode, Marta Warelis, en Ab Baars, en speelt hij in de hele wereld op festivals zoals Moers Festival, Cerkno Jazz, Reykjavik Jazz Festival en Centro Cultural Sao Paolo.

Terug naar nieuws overzicht