15-09-2022

Tips! // Bezoek Plein Theater met je We Are Public pas.

Ook Plein Theater bezoek je met een We Are Public pas! Bekijk hier de aankomende voorstellingen in het aanbod

 


Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november in tijdslots van 1,5 uur van 16:00 tot 20:00

ROUW - een wandeling van plekken langs verlies

ROUW gaat over verlies. Over dat wat verdwijnt en voorbij gaat. Over de dood, maar ook over verbroken relaties, verloren vriendschappen en het verlies van banen, lichamen en landschappen. Hoe gaan we om met het einde? Hoe maken we meer ruimte voor rouw?

Met een koptelefoon op loop je door Amsterdam-Oost langs plekken van verlies. Luisterend naar de verhalen van buurtbewoners kom je even heel dichtbij de rouwpraktijk van deze Amsterdammers. ROUW is een wandelende audiovoorstelling over dat wat niet meer is.

 

Vrijdag 18 november 20:30

Euritmie - De Gemeenschap

https://vimeo.com/755427298

 

Zondag 20 november 15:00

Nieuwe Noten Amsterdam: Katherina Gross, Fie Schouten, Keren Motseri

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici, in het Plein Theater krijg je maandelijks op de zondagmiddag de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. Deze editie met nieuwe werken van Jan van de Putte en Seung-Won Oh (cello, basklarinet) en Farewell van Boudewijn Tarenskeen (cello, basklarinet, sopraan).

 

Zaterdag 10 december 20:30

Kibra Silensio - Ritzah Statia | RIGHTABOUTNOW INC

Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word 
performer, die vanuit de urban bronnen haar makersignatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw. Zij is een van de makers-in-residence van RIGHTABOUTNOW INC.

 

Zondag 11 december 15:00

Nieuwe Noten Amsterdam: Brass Double Bill

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici, in het Plein Theater krijg je maandelijks op de zondagmiddag de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. Deze editie een double bill met Melvyn Poore op tuba en Nuno Silva op saxofoon.

 

Vrijdag 16 december 20:30

X Y I - Marleen Hendrickx

Marleen Hendrickx neemt je mee in een reconstructie van haar jeugd. Een persoonlijk verhaal over opgroeien zonder écht te weten wie je bent. De vertelling laat ook zien hoe onze samenleving ooit kennis van zaken had en hoe die kennis later bewust is weggedrukt. Hoe een rechtlijnig man-vrouw beeld steeds meer de norm werd, terwijl men wist dat dat niet zo is.

 

 

Terug naar nieuws overzicht