24-10-2019

Nieuws // PLEIN THEATER presenteert het eerste VRIJE VLOER Festival!

Bekijk volledige Vrije Vloer programma ins het programma boekje >>>

PLEIN THEATER presenteert het eerste VRIJE VLOER Festival van 7 t/m 17 november, met twee weken lang literatuur, muziek, dans, theater, talks, kunst en presentaties van onze makers en meemakers theater, schrijven en dans! 

VRIJE VLOER Festival in het Plein Theater

maak en meemaakpodium voor theater, dans en schrijven
7 t/m 17 november 2019

Een Meemaakpodium is eindeloos gevarieerd, grensoverschrijdend en in geen hokje te vangen. Tijdens het eerste VRIJE VLOER Festival presenteren vier makers die internationale ervaring hebben met het maken van podiumkunsten met non-professionals, het eindresultaat van een half jaar werken.

Iedere maker beschikt over andere vak technieken en werkervaringen. Zij kunnen vanuit maatschappelijke of persoonlijke thema’s mensen laten excelleren op een podium. Ze weten zelf hoe het is om buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen en wat het kost om authentiek te blijven opereren. In workshops/trajecten hebben ze gewerkt met ‘gewone mensen’ die bijzonder zijn in hun drang kunst te willen maken. Deze groep noemen wij de ‘Meemakers’.

De Meemakers zijn geen beroepsmatige kunstenaars maar durven wel hartstochtelijk voor het voetlicht te staan. De interactie tussen makers en Meemakers is mooi en kwetsbaar omdat het persoonlijke en artistieke aspecten op een natuurlijke manier in elkaar doet overvloeien.

In de visie van het Plein Theater is goede kunst niet afhankelijk van de beroepsmatige status van de maker. In dat opzicht is er geen onderscheid tussen de makers en de Meemakers. Tijdens het festival lopen de Meemakers dan ook organisch tussen de professionele muzikanten van de Nieuwe Noten Amsterdam (Fie Schouten en Apsasia Nasapoulou programmeurs) en de dans-profs van Shailesh Bahoran en Vincent Verburg. Onderdeel van het festival zijn Talks, gesprekken met publiek, makers en Meemakers geleid door Mireille Bruin.

De makers zijn: Edit Kaldor (theater), Gita Hacham (schrijven), Vincent Verburg (dans) en Dayna Martinez Morales (Artist in Residence 2019). Ook presenteren we voor de jeugd Waai (Soil Muziektheater), doen Hardcover L en Human Encounters mee en is er de opening van de expositie Sexual Identity.

Tijdens het festival kan je elke dag aan tafel in het Eetlokaal.

Meer informatie >>

Kaartverkoop is van start! TICKETS HIER >>

Terug naar nieuws overzicht