VRIJE VLOER 2020

Van 14 t/m 22 november 2020 zou het tweede Vrije Vloer Festival plaatsvinden in het Plein Theater; Hét festival voor persoonlijk experiment met eindeloze variaties en grenzeloze overschrijdingen!

De 24 meemakers van het Vrije Vloer Festival maakten de afgelopen periode persoonlijke stukken in Dans, Creatief Schrijven en Theatermaken, onder begeleiding van onze gepassioneerde makers Gita Hacham, Merel Smitt, Jurrien van Rheenen, Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg.

Vanuit de corona-realiteit hebben wij in samenwerking met 529 Mediaproductions ons theater omgebouwd tot TV-studio en de opnames gemaakt van de diverse solo-performances en monologen van 24 meemakers. Wij maken jou graag deelgenoot van deze pareltjes in Vrije Vloer TV!
 

Vrije Vloer TV

De Vrije Vloer TV is een serie, waar 24 meemakers je meenemen in hun eigenwijze corona-monologen en performances.

Onder leiding van vijf bevlogen makers hebben zij zich de afgelopen maanden in het Plein Theater mogen ontwikkelen op het gebied van theatermaken, creatief schrijven en dansimprovisatie.

Elke dag van 19 t/m 23 december zetten wij om 12:00 een nieuwe aflevering online op de Plein Online pagina op onze website! Elke aflevering is een verzameling unieke en ontroerende verhalen, getoond door Amsterdammers. Op 24 december van 12:00 tot 17:00 tonen wij álle afleveringen achter elkaar!


Vrije Vloer Podcast

Ook kun je hier luisteren naar de Vrije Vloer Podcast!

In deze Vrije Vloer Podcast gaat directeur Berith Danse in gesprek met de makers van Meemaakpodium De Vrije Vloer 2020: Vincent Verburg, Dayna Martinez Morales, Merel Smitt, Jurrien van Rheenen en Gita Hacham.

Sommige van deze makers zijn al langere tijd betrokken bij het Plein Theater, anderen pas sinds kort. Ieder van hen beschikt over andere skills en werkervaring. Ze weten heel goed hoe ze mensen op het podium moeten laten schitteren. Maar door hun eigen achtergronden ook hoe het is om een buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen of wat het kost om authentiek te blijven.

In deze Podcast krijg je in verrassende diepte-interviews de kans om meer te weten te komen over de makers achter het Meemaakpodium De Vrije Vloer!

Wie zijn zij? En wat doen zij eigenlijk allemaal in het Plein Theater?