Over de makers

Edit Kaldor (Hongarije) zet een artistiek laboratorium op met deelnemers zonder theatrale ervaring uit het Stadsdeel Oost. Het werk bestaat uit workshops, waarbij deelnemers worden begeleid in het ontwikkelen en realiseren van theatrale ontmoetingen gebaseerd op eigen ervaringen. Ze werkt met niet-professionele performers en in haar werk lopen realiteit en fictie op een uitzonderlijke manier in elkaar over. Ze integreert verschillende digitale media op een geraffineerde maar niettemin eenvoudige manier. Kaldor woont in Amsterdam en werkt internationaal. Haar voorstellingen, die de grenzen van theatrale conventies aanzienlijk verleggen, werden in de afgelopen jaren in meer dan 30 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Noord-Afrika gepresenteerd. 

Gita Hacham (Zweden/Nederland) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Vanuit haar brede scholing – van de Filmacademie tot Das Arts (Master Theater) – heeft zij zich ontwikkeld tot een interdisciplinaire maker. Ze schrijft toneelstukken en scenario’s en regisseert zowel eigen werk als dat van anderen. Hacham tekent in haar schrijftraject verhalen uit Amsterdam Oost op. Ook zal zij Masterclasses ‘oral story telling’, trainingen om te schrijven voor een podium, performance- en videolessen geven.

Dayna Martines Morales (Bolivia) Dayna’s vertrekpunt zijn de traditionele dansen uit Bolivia, haar geboorteland. Ze zoekt naar verbindingen tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie. Met deze avonden wil het PLEIN THEATER dans meer toegankelijk maken. Dayna Martines Morales en Vincent Verburg van ‘Movementalist’ nodigen mensen uit die interdisciplinair en stijlen overstijgend, met elkaar op een avond samen komen, om samen te werken aan een performance. Het zijn terugkerende avonden voor een nieuwsgierig publiek, die aan de wieg wil staan van een nieuwe en spannende vorm van interdisciplinaire samenwerking tussen ervaren performers, vernieuwende makers en buurtbewoners die vanuit hun eigen cultuur ook danservaring meenemen.