05-07-2023

Nieuws // Amsterdam Fringe Festival in Plein Theater


Ook dit jaar doet het Plein Theater weer mee met het Amsterdam Fringe festival!

Amsterdam Fringe Festival toont ieder jaar in september 11 dagen lang een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent.

We presenteren een multidisciplinair programma van ruim 60 kunstenaars, met uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten.

Ons showcasefestival is een vrijhaven voor experiment en biedt een podium aan nieuwe makers en verhalen. Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. 

De hele stad is onze speelplaats; van dak tot club tot theater, van Noord tot Zuid, je vindt ons 11 dagen lang op zo’n 30 locaties verspreid over heel Amsterdam. 

www.amsterdamfringefestival.nl
 

Amsterdam Fringe Festival in Plein Theater 2023:
 

Vloed - Sanne van Dijk

Een voorstelling met storytelling en poppenspel over vastzitten en de moed vinden uit te breken

Een vrouw in bad. Verschrompeld door het water, uitgebeten door de tijd. Het water aan de lippen. Waar houdt zij zich aan vast? Ze droomt van de vrijheid zich te bewegen buiten de gebaande paden, vrij van normen en conventies. Maar hoe doe je dat als het aanpassen aan de norm veilig voelt, en comfortabel? Wat als ervaringen uit je leven en de gevolgen daarvan ervoor zorgen dat je blijft zitten waar je zit? Er schuilt meer onder het rimpelloze oppervlak dan je in eerste instantie zou vermoeden.

VLOED is een intieme performance met storytelling en poppenspel. Puttende uit een bron van persoonlijke verhalen maakt Sanne van Dijk een tragikomische voorstelling over vastzitten en de moed vinden om uit te breken. Via thema’s als grenzen en verlangen, en (ontluikende) seksualiteit vraagt ze zich af: waar komt die angst om buiten de lijntjes te kleuren vandaan? En wie bepaalt die lijntjes eigenlijk?

MEER INFO & TICKETS >>
 

It's my party and I’ll die if I want to - de la Klum (aka Assi Weitz)

'One-man-rave' - een bekentenis van een dansverslaafde

Een man danst op het podium op een dynamische feestmix begeleid door een levendige VJ. De dansstroom wordt onderbroken door korte pauzes: een slokje water, een verandering van outfit, live muziek mixen, het vertellen van een anekdote. Als ‘die hard’- danser navigeert de man op het ritme van de rave-scene, heen en weer bewegend tussen conformiteit en ontwrichting. Deze voorstelling is een persoonlijke ontmoeting met het publiek en biedt een intieme reflectie op de fundamentele vragen van het leven: Hoe kiezen we ervoor om te leven? Hoe willen wij sterven? En tot slot: zullen we meedoen met de dans?

De show wordt elke avond gevolgd door een live dj-set:
7. September DJ Reve
8. September DJ Phoenix
15. September DJ Vanja Rack Serena
16. September DJ Hobe Lasai

MEER INFO & TICKETS >>

A Fist Of Tongues - Sunni Lamin Barrow

Een gesprek met de tijd in relatie tot de drie versies van mijzelf

Met fluitmuziek en dolfijngeluiden bereidde ze zich voor op een prachtige bevalling. Maar dit alles wordt overstemd door pijn, braaksel en het geluid van metaal. Nu zit ze in het donker met een pomp al haar superkrachten weg te zuigen. Hij heeft rare nachtmerries nadat hij heeft besloten een vasectomie te ondergaan. Zijn alter ego duikt op als VasectoMAN; een worstelende superheld die op het punt staat zijn krachten te verliezen.

BioPower is een vertelvoorstelling over twee personen: Farah en Beta. Man en vrouw, moeder en vader. Ze worstelen met hun opgelegde rollen in de samenleving. Samen proberen ze de verwachtingen bij te houden terwijl ze hun eigen identiteit ontdekken.

MEER INFO & TICKETS >>

 

Terug naar nieuws overzicht