06-04-2020

COVID-19 Update // Bewaar je ticket, geniet later

Culturele sector roept houders van tickets op: Bewaar je ticket, geniet later

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM.

De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.
 

Waarom de ticketregeling?

'Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat bezoekers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan is door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst.

Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.
 

Wat betekent de regeling voor ticketkopers van het PLEIN THEATER?

Er wordt allereerst gezocht naar nieuwe data voor de voorstellingen die nu geen doorgang kunnen vinden. Het oorspronkelijke ticket blijft dan geldig op de nieuwe datum.

Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling.

Daarnaast is het mogelijk je geld terug te vragen of je geld te doneren.

Het kan even duren voor wij nieuwe data voor de voorstellingen hebben gevonden. In een beperkt aantal gevallen zal de voorstelling worden geannuleerd. Zodra wij zekerheid over een eventuele nieuwe datum hebben, worden ticketkopers per e-mail geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets.
 

Meer informatie over de ticketregeling:

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kun je vinden op bewaarjeticket.nl en voor Engelstaligen op saveyourticket.nl. Hier vind je de volledige tekst van de Regeling Ticketgelden Coronacrisis, het persbericht en vragen en antwoorden.

Terug naar nieuws overzicht