07-04-2021

Nieuws // 16, 17 & 18 april doet Plein Theater mee aan een pilot voor sneltesten voor toegang van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties)!


Van 12:00 tot 20:00 kunnen bezoekers in een vooraf te boeken tijdslot de interactieve, stop-motion animatie installatie Ecognosis N52°21'40.4" E4°54’50.4" bewonderen van kunstenaarsduo BetweenTwoHands. Ook zijn er kunstzinnige accessoires te koop in de Store.

Van 13 tot en met 21 april openen 43 theaters en concertzalen hun deuren voor publiek. Bezoekers ondergaan op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Iedereen met een negatief testresultaat is welkom. De podia zorgen zo voor een veilig theater- of concertbezoek.
 

Hoe doet Plein Theater mee?

Vanaf 1 april is Plein Theater al geopend als Pop Up Gallery & Store en op afspraak te bezoeken met 1 of 2 personen. Naast een bezoek aan de interactieve, stop-motion animatie installatie Ecognosis N52°21'40.4" E4°54’50.4" van kunstenaarsduo BetweenTwoHands verkopen we kunstzinnige accessoires in onze Store, met beelden die gemaakt zijn in samenwerking met Studio Matusiak.

16, 17 & 18 april doen wij mee met de landelijke pilot en willen wij zo op een veilige manier een groter publiek verwelkomen per tijdslot!
 

Wat betekent dit voor de bezoeker?

Om toegang te krijgen tot de Pop Up Gallery & Store met Ecognosis N52°21'40.4" E4°54’50.4" van kunstenaarsduo BetweenTwoHands op 16, 17 & 18 april is het noodzakelijk dat elke bezoeker - naast het kopen van een kaartje - zich voor binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen.

Heb je op het moment van testen geen corona? Dan krijg je een testbewijs in de vorm van een QR-Code. Deze QR-code wordt bij toegang gescand met de CoronaCheck-App.


Meer informatie & Tickets

 

Doel pilot  

De tijdelijke openstelling van de theaters en concertzalen is onderdeel van de aanpak om op een veilige manier gefaseerd de sector te openen. In de pilot werkt de VSCD samen met de ministeries van VWS, OCW, Stichting Open Nederland en de Taskforce van de Culturele en Creatieve sector. Uit de pilot komt informatie over de werking van de teststraten ook in het geval van opschaling. Verder wordt de logistiek van scannen met speciale apps getest en of er voldoende animo is onder het publiek om zich vooraf te laten testen. Gabbi Mesters: “Met de nieuwe testresultaten hopen we het kabinet te overtuigen om meer sneltesten in te zetten voor de heropening van de culturele sector zodat op korte termijn de 1,5 meter helemaal losgelaten wordt.”

Veilig bezoek   

Voor de pilot zijn alleen VSCD-podia geselecteerd in de nabijheid van een sneltestlocatie. De theaters en concertzalen moeten zich aan het 1,5 meterprotocol houden, waarvan al is bewezen dat podia hiermee veilig open kunnen. Om de reisbewegingen van het publiek te beperken, zijn er drie testperiodes (13 t/m 15 april, 16 t/m 18 april en 19 t/m 21 april) verdeeld over verschillende delen van het land. Er wordt bij de programmering rekening gehouden met de avondklok zodat het publiek op tijd weer thuis is.  

 

Terug naar nieuws overzicht