10-03-2021

Nieuws! // Movement Expo Aceleratio Livestreams vanuit de NDSM Fuse!

Dans- & theatercollectief Movementalist presenteert in samenwerking met Plein Theater de Movement Expo Aceleratio Livestreams vanuit de NDSM Fuse van 27 mei (première!) t/m 30 mei!
 

Aceleratio

De kunst van het vertragen in tijden van een pandemie.

Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die het online publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Aceleratio Movement Expo.  

Tien ervaren en zeer verschillende performers in dans, theater, muziek, visuele kunst, en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek  online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.
 

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (Audio Visuals & Soundscape)
Kostuums: Inez Meer
Lichtontwerp: Petyr Veenstra
Online Regie: Thomas Brand
Producent: Movementalist
In samenwerking met: Plein Theater
Met ondersteuning van: NDSM Fuse
Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst


Programma
 

Movement Expo Aceleratio

Livestreams: Van donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei om 20:30

TICKETS from €7,50:
27 MEI 20:30

28 MEI 20:30

29 MEI 20:30

30 MEI 20:40
 

Aceleratio Video Expositie

Vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei & donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend).

Een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams en Movem! For Aceleratio practices via zoom.

Dans: Yumi Tapia Higa, Maria Elena Filomeno Nuñez, Isabel Aillon, Carmen Collazos, Oscar Zelada, Manuel Apaza Cari, María José Rivera (Bolivia), Haman Abott (Oeganda), Tchina Ndjidda (Kameroen), Oluwabukunmi Olukitibi (Nigeria), Tom Jules Samie (Togo), Tanveere Kaure Khanna, Tarali Das, Jyoti Prasad Rabha (Noord-Oost India)

Locatie: NDSM Fuse | NDSM-plein 29
Evenementen- en expositieruimte boven in de NDSM-scheepsbouwloods


The Role of the Body Now!

Conversaties over de rol van het lichaam door Movementalist met performers en makers uit de danswereld en sprekers uit het veld van antropologie, wetenschap, filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging, dans en performance crossovers en het lichaam!

 

Movementalist

Movementalist bestaat uit choreografen duo Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg. Movementalist maakt voorstellingen, installaties, performances, en organiseert experimenten en interventies in de openbare ruimte waarvan het publiek onderdeel wordt. Ze initiëren workshops en uitwisselingen met kunstenaars en realiseren hedendaagse danstheatervoorstellingen en producties in binnen- en buitenland met artiesten uit verschillende disciplines van over de hele wereld.

Website movementalist / Aceleratio

 

Terug naar nieuws overzicht