12-10-2019

Nieuws // PLEIN THEATER doet mee met het Afro_vibes Festival!

Van 3 tot en met 13 oktober is de 16e editie van het Afro_Vibes Festival op 12 podia in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het festival brengt actuele theater- en dansvoorstellingen, muziek, film en design uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika.

Het festival kijkt naar het hele Afrikaanse continent. Afro_Vibes brengt in deze 16e editie actuele makers en kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Angola, Oeganda, Congo-Kinshasa en uit Nederland. Zij laten zien dat we vanuit Nederland en Afrika naar de wereld kijken vanuit verschillende perspectieven maar dat we, ondanks de afstand tussen Europa en Afrika, vaak dezelfde vragen hebben over wie we zijn, wat we willen zijn, wat onze identiteit is en waarom we handelen zoals we handelen.

Thema: Speak Truth to Power
Onder het thema Speak Truth to Power ligt de focus van het festival dit jaar op waarheid en macht. Onze huidige wereld kent een overdaad aan informatie. Met de groei aan ongefilterde (online) informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar is en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie geworden in een wereld waarin sociale media bestaande stereotypen versterken door mensen (fake) nieuws, beelden en verhalen te tonen waarmee ze het op voorhand al eens zijn? Afro_Vibes heeft het thema gekozen als artistiek weerwoord op de huidige tijd waarin verschillende machtsstrijden dagelijks in het nieuws te zien zijn. Van autoritaire regimes tot studenten die hun stem laten horen voor het klimaat en betaalbaar onderwijs. Waar vrouwen zich verenigen voor gelijkheid en tegen seksueel geweld, waar nieuwkomers en migranten hun positie moeten verdedigen en waar online media en nieuwszenders ingezet worden als blik naar de wereld, maar ook voor propaganda en fake nieuws.

https://www.youtube.com/watch?v=CldOuPOlluM&feature=youtu.be

Venus Versus Modernity

Slavernij, kolonialisme, patriarchaat, seksualiteit en de exotificatie van het Zwarte vrouwelijke lichaam - de Zuid-Afrikaanse actrices Lebogang Mashile en Ann Masina stellen die in Venus versus Modernity aan de orde.

Amsterdam | PLEIN THEATER
Za 12 okt 20.30 uur € 13,- (met korting € 11,-) TICKETS

Terug naar nieuws overzicht