24-10-2020

Live at Plein Theater // 24 OKT 2020 // Amsterdam Talks Sex #5: Homoseksualiteit

Intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

In de serie Amsterdam Talks Sex wil Zehra Handan Aydin seksualiteit in zijn geheel laten zien, door verschillende mensen te interviewen, met hun blik op dit onderwerp.

Online kijken? Steun Amsterdam Talks Sex met een DONATIE!

***

In deze editie gaat Amsterdam Talks Sex in op het thema homoseksualiteit; Hoe sexy is het om homo te zijn?

615 B.C. beschrijft Sappho haar liefde voor vrouwen, Romeinse keizers hadden veel mannelijke minnaars, Paus Benedictus de IX verhulde zijn homoseksualiteit nauwelijks, in de VOC tijd (1730) waren er netwerken van homoseksuelen in Amsterdam en Den Haag. Maar ook op de schepen zijn er teksten gevonden die aangaven dat het normaal was om homoseksueel te zijn. Lenin haalde in 1922 homoseksualiteit uit het strafrecht, Jane Adams was een lesbienne die een belangrijke rol speelde in de suffrage movement en de Nobel Prijs voor de Vrede kreeg in 1931. Uit onderzoeken blijkt dat sex met een vrouwelijke partner voor beide vrouwen sowieso meer leidt tot plezier en niet alleen omdat ze dezelfde tools bezitten.

Op deze avond staat de vraag centraal wat we kunnen leren van homoseksualiteit in deze hetero normatieve wereld?

Gasten op de avond zijn DJ Shug La Sheedah en Luca

***

Zehra Handan Aydin is sex, love and relationship coach voor vrouwen over de hele wereld.

Handan Aydin heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt als leidinggevende binnen verschillende organisaties, zoals de gemeente Amsterdam, Politie Academie, Rechtspraak en is ze 10 jaar bestuurder en directeur geweest van drie niet gesubsidieerde sociaal culturele ondernemingen. 

Handan geeft als ondernemer trainingen en workshops. Werken met mind, voeding, lichaam zijn onderwerpen die ze al een lange tijd bestudeert. Veel vrouwen laten zich labellen vanuit buitenaf, terwijl zij juist zoekt naar de innerlijke kracht, met natuurlijke oplossingen om je schoonheid maar ook je sexyness te vinden.

Website Amsterdam Talks Sex

***

Ook in de volgende edities van Amsterdam Talks Sex worden er verschillende kanten van sexualiteit belicht in actuele onderwerpen, zet ze alvast in je agenda!

Donderdag 19 november
Amsterdam Talks Sex #6: Polyamory

Donderdag 17 december
Amsterdam Talks Sex #7: Huidhonger (kerstspecial!)

Terug naar nieuws overzicht