09-11-2020

Nieuws // Vrije Vloer Podcast

Plein Theater presenteert de Vrije Vloer Podcast!

Elke dag van 18 t/m 22 november zetten wij een nieuwe aflevering online op Soundcloud en kun je deze samen met onze andere online programma's vinden op de Plein Online pagina op onze website!

In deze Vrije Vloer Podcast gaat directeur Berith Danse in gesprek met de makers van Meemaakpodium De Vrije Vloer 2020: Vincent Verburg, Dayna Martinez Morales, Merel Smitt, Jurrien van Rheenen en Gita Hacham.

Sommige van deze makers zijn al langere tijd betrokken bij het Plein Theater, anderen pas sinds kort. Ieder van hen beschikt over andere skills en werkervaring. Ze weten heel goed hoe ze mensen op het podium moeten laten schitteren. Maar door hun eigen achtergronden ook hoe het is om een buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen of wat het kost om authentiek te blijven.

In deze Podcast krijg je in verrassende diepte-interviews de kans om meer te weten te komen over de makers achter het Meemaakpodium De Vrije Vloer!

Wie zijn zij? En wat doen zij eigenlijk allemaal in het Plein Theater?

***

Meemaakpodium De Vrije Vloer

Vanaf april 2019 is Productiehuis PLEIN THEATER een nieuw initiatief gestart: Meemaakpodium De Vrije Vloer.

Dit project staat voor persoonlijk experiment, eindeloze variaties en grenzeloze overschrijdingen. Het belangrijkste is dat iedereen kan meedoen!

Eigenzinnige makers worden uitgenodigd om tijdens De Vrije Vloer werk te maken met mensen uit Amsterdam (Stadsdeel Oost) die zich willen ontwikkelen op het gebied van theatermaken, schrijven of dans, rondom actuele en persoonlijke thema's.

Van 14 t/m 22 november 2020 zou het tweede Vrije Vloer Festival plaatsvinden in het Plein Theater. Vanuit de corona-realiteit bouwen wij in samenwerking met 529 Mediaproducties ons theater nu om in een TV-Studio en maken wij opnames van de diverse solo’s en monologen van 25 meemakers.

Meer informatie over het Meemaakpodium De Vrije Vloer >>

***

Vrije Vloer Podcast 2020!

https://soundcloud.com/user-426456071/sets/vrije-vloer-podcast-2020

 

Terug naar nieuws overzicht