Exposities in Plein Theater

Vanaf september 2018 zijn de muren van ons Eetlokaal beschikbaar voor diverse tentoonstellingen.

Vanaf september 2019 zijn we The Journey Of The Identity gestart, een reeks artistieke en dynamische exposities en openingen, waar vanuit hedendaagse vraagstukken een creatieve samensmelting plaatsvindt tussen verschillende disciplines en het publiek. Evenementen waar ontmoetingen, samenwerking en verbinding centraal staat. De exposities worden gecureerd en gepresenteerd door The Bohemian Art Collector (Cynthia Makiese).

Exposities
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 Februari - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Lees meer >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 Februari 2019
Lees meer >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Lees meer >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 Juni - 01 Augustus 2019
Lees meer >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 Maart - 31 Mei 2019
Lees meer >>>
I have a plant!
01 December - 28 Februari 2018
Lees meer >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Lees meer >>>

De Muur

Ishan Mohiddin

Ishan Mohiddin is een kunstenaar uit Koerdistan met vele passies, zoals koken, theater en schilderen.
De expositie die van september tot november in het Eetlokaal hangt gaat over wat de maker heeft meegemaakt en gezien in zijn geboorteland, waarvan hij in 1991 is gevlucht. In Koerdistan is hij vanuit zichzelf begonnen met schilderen. Vanwege de onvrijheid van meningsuiting, als je andere ideeën had dan het regime werd je gevangen genomen, gemarteld of vermoord, was schilderen  een manier om zich te uiten. Door middel van symboliek en surrealistiek en het maken van abstracte beelden, kon hij zijn ideologie laten zien zonder dat direct herkenbaar was wat het voorstelde.

In Nederland is hij meer gaan schilderen en heeft hij ook door het hele land geëxposeerd. In veel van zijn schilderijen zijn de dorpen en steden van Koerdistan uitgebeeld. In bijna al zijn schilderijen zijn circels te herkennen. Deze staan voor kogelgaten in de muur; elke circel is een persoon. De vele mooie kleuren staan voor meer vrijheid, zijn ideaal. Hij vind het belangrijk om positiviteit te laten zien. De kunst van het schilderen, met kleuren en verf bezig zijn, geeft hem rust, maar ook heimwee. Zijn schilderijen zijn herinneringen.

Vanaf 2000 begon Ishan Mohiddin met theater maken. In 2003 richtte hij een stichting op voor theater en film: Kelderlicht. Na de val van Saddam Hoessein is hij terug gegaan naar Irak om te filmen wat er is gebeurd na de val. Twee vrijwilligers van de verwoeste kunstacademie vinden in het puin een script, het is een script van de shakespeare klassieker Romeo en Julia. Hierover maakte hij zijn laatste voorstelling, Romeo en Julia in Bagdad, dat in 2012 hier als laatst in het theater heeft gespeeld.