Exposities in Plein Theater

Vanaf september 2018 zijn de muren van ons Eetlokaal beschikbaar voor diverse tentoonstellingen.

Vanaf september 2019 zijn we The Journey Of The Identity gestart, een reeks artistieke en dynamische exposities en openingen, waar vanuit hedendaagse vraagstukken een creatieve samensmelting plaatsvindt tussen verschillende disciplines en het publiek. Evenementen waar ontmoetingen, samenwerking en verbinding centraal staat. De exposities worden gecureerd en gepresenteerd door The Bohemian Art Collector (Cynthia Makiese).

Exposities
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 Februari - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Lees meer >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 Februari 2019
Lees meer >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Lees meer >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 Juni - 01 Augustus 2019
Lees meer >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 Maart - 31 Mei 2019
Lees meer >>>
I have a plant!
01 December - 28 Februari 2018
Lees meer >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Lees meer >>>

I have a plant!

Nellie de Boer, Yvette van der Does & Martijn Baas

1. De verwaarloosde kamerplant, aka De Zielige Plant. Op het randje van uitdroging en vergetelheid verkerende planten vormen het werkmateriaal van Nellie de Boer (fotografie) en Yvette van der Does (concept).
De focus op planten waar niemand meer naar om lijkt te kijken levert aansprekende denkbeelden op. De portretten vormen een tegenwicht tegen de overkill aan beelden waaraan we dagelijks blootstaan. In een tijd waarin we continue zitten te schakelen tussen reëel en virtueel maken ze tegenstrijdige verlangens voelbaar. Door met uitsterving bedreigde planten fotografisch vast te leggen worden ze als ‘cyberherbarium’ geconserveerd. Onderhoudsvrij roerend goed. Planten uit de I have a plant! serie zijn stuk voor stuk esthetisch hoogwaardige kunstwerken & duurzame gespreksstof.

Nellie de Boer: Fotografie
www.nelliedeboer.nl
Yvette van der Does: Concept
www.facebook.com/dezielige
www.facebook.com/yvettevanderdoes

2. Plantencollectie van Martijn Baas. Men gebruikt al sinds mensenheugenis technieken om de natuur naar zijn hand te zetten door middel van bijvoorbeeld snoeien, enten en stekken. Bomen worden gegroeid als hagen en door middel van snoeien in vorm gehouden, zo worden ook fruitbomen groot schaals op kleine stammen geënt om makkelijker bij het fruit te kunnen komen. De kamerplanten in deze collectie zijn onderworpen aan dezelfde technieken met vervreemdend eindresultaat, het laat zien hoe je deze sierplanten als mens naar je eigen hand kan zetten voor esthetische doeleinden.