Theatre Embassy

Wist je al dat in Plein Theater het archief van Theatre Embassy huist?

Van 2001 tot 2017 was Theatre Embassy actief als internationaal theaterplatform die samenwerkte met theatergroepen en culturele organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Vanaf 2017 werkt Theatre Embassy op projectbasis en onderhoudt het contact met de partnerorganisaties over de hele wereld. De verbindingen die gelegd zijn door Theatre Embassy bestaan nog steeds.

Theatre Embassy heeft zichtbaarheid gecreëerd voor theatergroepen die werken buiten het Eurocentrische culturele wereld, ook wel de perifere plekken genoemd. De projecten van Theatre Embassy hadden vaak te maken met de gevolgen van globalisering en hieruit voortkomend de enorme wereldwijde verschuivingen die de afgelopen decennia plaatsvonden, zoals klimaatverandering, migratie, drugs en vrouwenhandel. Theatre Embassy stond in de voorhoede van hedendaags activisme, vorming van dekolonisatie gedachte en de nieuwe golf van emancipatie voor vrouwen en queers. Met als grootste uitdaging het vormen van creatieve teams, bestaande uit mensen uit zoveel verschillende achtergronden en perspectieven.

Deze visie, principes en verbindingen van Theatre Embassy zijn door Berith Danse in de visie van Plein Theater opnieuw vormgegeven: Podium van de wereld om ons heen