Agenda

Gastprogrammering

Naast een door Plein Theater samengesteld publieksprogramma zijn er regelmatig (culturele) activiteiten en (semi)-amateur en/of academische voorstellingen te gast in ons theater.

Gastprogrammering
Angst - Verlangen - Hoop
Zondag 12 Februari 19:00 - 20:40
HKU TheaterLees meer >>>

Angst - Verlangen - Hoop


TICKETS

€12,50 inclusief welkomstdrankje

 

19.00u - 19.20u: Terra Incognita (regie: Milou ter Denge)
19.40u - 20.00u: VER LANG (regie: Danilo Nisi)
20.20u - 20.40u: How do you practise hope? (regie: Sarah van der Lugt)

 

Terra Incognita

Regie: Milou ter Denge

In de voorstelling Terra Incognita, Latijns voor onbekend gebied, duiken drie mensen in de diepte van de onbekende wereld der dromen.
Ze betreden een wereld vol angsten,
Vol verlangens,
Vol vragen.
Een droomwereld die ze zal uitdagen om zichzelf opnieuw te verhouden tot de wereld. Tot wat het betekent om mens te zijn.

Terra incognita bevraagt angst, en hoe wij daar mee omgaan. Hoe veilig maken wij ons eigen leven en welke consequenties heeft die veiligheid? Angst geeft ons een bewustzijn over de wereld, en hoe je jezelf daarin plaatst. Niet altijd effectief of leefbaar helaas. Hoe zetten we deze angsten om in een drijfveer om jezelf te herontdekken en te blijven groeien. 

Samen met twee vormgevers en drie acteurs maken we een beeldende bewegingsvoorstelling. Dromen en angsten ontstaan in de kern van onze veiligheid, de woonkamer.

 

VER LANG

Regie: Danilo Nisi

“Voelen, Verlangen, Bedenken, ontdekken, Bereiken, behalen, juichen, praten, verstillen, verslappen, voelen, verlangen, bedenken, ontdekken, bereiken, behalen, juichen, praten, verstillen, verslappen, neer vallen.”

‘VER LANG’ is Een fysieke voorstelling waarin uitputting en verlangens centraal staan.
Het publiek wordt vanaf binnenkomst meegetrokken in de laatste twintig minuten van een meerdaagse dansmarathon. Het is een ‘high energy’ voorstelling die een combinatie tussen beweging en tekst maakt

“Maar ooit is het toch gedaan?
Niet zolang we doorgaan.
En waarom doen we dat dan?
Om de beloning.
Wat is de beloning?
Dat we aan het dansen zijn.”

Het team waarmee ik werk bestaat uit vijf acteurs, één schrijver, één regieassistent en mijzelf als regisseur.

 

How do you practise hope?

Regie: Sarah van der Lugt

‘How do you practise hope?’ gaat over hoop van jongeren.
De jongeren van tegenwoordig worden overrompeld met geërfde lasten. Dat zijn alle lasten waar je mee te maken krijgt, die de voorgaande generaties voor je achter hebben gelaten. Van klimaatcrisis tot familieproblemen. Hoe kunnen deze jongeren hun hoofd boven water houden wanneer de toekomst zo zwaar kan lijken? Hoe kunnen ze hoop houden? Of zelfs beter, hoop maken. De jongeren leven in een wereld waarin de mensheid pretendeert dat ze alles kan maken. Geldt dat ook voor een gevoel als hoop?

Twee jonge dansers en een spoken-word artiest bevragen hoop met het publiek. Allemaal hebben ze effect op elkaar, invloed op de hoop van de ander.