Gastprogrammering
Friday 18 October
Theater // 20:00 // € 13
Hardcover L. #4: De nieuwe rafelrand van Europa

Genre: Literatuur
Line up: Ivo van de Wijdeven (auteur), Jaap van Straalen (interview)
Open: 20:00 - 21:30 hrs
Tickets: € 13 / Online: €11 / €13 | Aan de deur: €12 / €14
Tickets

Hardcover L.

HARDCOVER L. is het boekenprogramma van PLEIN THEATER en Linnaeus Boekhandel. Naar aanleiding van nieuwe publicaties van non-fictie boeken gaan we in gesprek met hedendaagse schrijvers en in debat met het publiek over brandende thema’s. In de vierde editie op 18 oktober gaat Jaap van Straalen (Parmando24culture.nl) in gesprek met schrijver Ivo van de Wijdeven over zijn nieuwe boek De nieuwe rafelrand van Europa.

De eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump

Met het aantreden van Boris Johnson als premier van het Verenigd Koninkrijk is de Brexit weer heet nieuws. En het is juist Johnson die - terwijl hij aankoerst op een Brexit op 31 oktober - maar weinig lijkt te begrijpen van de geschiedenis van zijn eigen land. Vanavond zal Ivo van de Wijdeven ons vertellen waar de blonde Britse premier het bij het verkeerde eind heeft en waarom dat grote gevolgen kan hebben.

Ivo van de Wijdeven is historicus en politiek analist. Voor onder meer NRC Handelsblad, De Correspondent en Historisch Nieuwsblad schrijft hij verhalen die historische achtergrond bieden bij de actualiteit. In zijn onlangs verschenen boek De nieuwe rafelrand van Europa duikt hij in de geschiedenis van Europa’s langdurige haat-liefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het resultaat is een beknopte geschiedenis die de huidige verhoudingen in historisch perspectief plaatst, net zoals De rafelranden van Europa eerder al licht wierp op de interactie met en de drijfveren van Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Afrika door de eeuwen heen.

Bij Hardcover L. #4 gaan we naar aanleiding van het boek in gesprek met de auteur en met het publiek. Ook is het boek verkrijgbaar en is er de mogelijkheid om het te laten signeren.
 

www.ivovdw.nl

www.linnaeusboekhandel.nl/

 

Dit programma is onderdeel van het programma van We Are Public, leden kunnen met hun pas gratis naar deze voorstelling.