Gastprogrammering
Saturday 26 November
Theater // 11:00 // € 40
Samenspeeldag klarinet met Evan Ziporyn

Open: 11:00 - 15:00 hrs
Tickets: € 40 / Studenten en jeugd t/m 21 jaar: €15 | Toeschouwers: €5
Tickets

De Amerikaanse (bas)klarinettist, componist, docent Evan Ziporyn is in de buurt en hij wilde graag samen met Fie Schouten een samenspeeldag leiden. Eduardo Doreste (oud-student van Fie Schouten en Michael Moore) zal assisteren.
 

Wat gaan we doen?

Stukken spelen, uitgekozen door Evan Ziporyn en Fie Schouten en werken aan een improvisatiestructuur.

Muziek wordt twee weken van tevoren toegestuurd.

Om 14:30 sluiten we af met een korte presentatie die bijgewoond kan worden door vrienden en familie.

 

Voor wie?

Voor iedereen die een klarinet, groot of klein, bespeelt!

Let op: er is een maximum van 40 deelnemers, vol = vol 

 

Evan Ziporyn

De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar concertzalen over de hele wereld gebracht.

Onlangs verscheen zijn orkestrale versie van David Bowie's laatste album, Blackstar, op Islandia Music, met Ziporyn als dirigent van zijn eigen Ambient Orchestra met Maya Beiser, cellosoliste. Sinds de première in 2017 heeft Ziporyn het werk gedirigeerd in Boston, Barcelona, New York Central Park Summerstage, Australië's Adelaide Fringe Festival, Strathmore Hall, en tal van andere nationale en internationale podia. 2019 zag ook de wereldpremières van twee nieuwe werken, het drumconcert Impulse Control voor het Bowling Green New Music Festival, en de gamelan/string hybride Air=Water voor Philadelphia's Network for New Music. 

Van 1992 tot 2012 was hij muziekregisseur, producer en componist/arrangeur van de Bang on a Can Allstars, waarmee hij in 2005 de Musical America's Ensemble of the Year award won. Hij heeft ook opnames gemaakt en toerde met Paul Simon (You're the One) en het Steve Reich Ensemble, dat in 1998 een Grammy won voor beste kamermuziekuitvoering.   

http://www.ziporyn.com/ |  https://evanziporyn.bandcamp.com/

 

Contact, vragen:

Fie Schouten - info@bassclarinet.nl