Gastprogrammering
Saturday 16 July
Theater // 20:30 // € 16
Raga Impressions

Line up: Martijn Baaijens (sarod), Sandip Bhattacharya (tabla / santoor), Sinta Wullur (piano)
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 16 / CJP/ Student: €14 | Kunst(vak)student / <18: €12 | Stadspas groene stip: €4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar
Tickets

 ‘Raga Impressions’ is voor de muziekliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe klassieke muziek.

Voor dit concert gaat Sinta Wullur op piano samen met sarodspeler Martijn Baaijens en tablaspeler / santoorspeler Sandip Bhattacharya, klassieke muziek uit India en het westen samensmeden tot een nieuw genre. Het programma is samengesteld uit improvisaties gebaseerd op de Indiase manier van het interpreteren van de raga. Een fusion van verschillende culturen maakt dat er invloeden van verschillende muziekstijlen te vinden zijn.

Sinta Wullur heeft in haar pianospel gamelanritmes met klassieke pianotechnieken vermengd en toegepast in de Indiase muziek. Je hoort verwijzingen naar klassieke muziek, minimal music en filmmuziek. Naast de improvisaties zijn gecomponeerde stukken van Sinta Wullur, Martijn Baaijens en composities van Philip Glass.

https://youtu.be/9BXJV_HBqxY

Martijn Baaijens is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag op klassiek gitaar. Door zijn fascinatie voor de Indiase klassieke muziek deed hij de volledige studie in sarod aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij Koustouv Ray. In Kolkata verfijnde hij de sarod studie in de Sangeet Research Academy bij Pandit Buddhadev Dasgupta. In Nederland verdient hij zijn sporen in de vermenging van de Indiase muziek met nieuwe muziek op gitaar in diverse groepen en composities.
 

Pandit Sandip Bhattacharya, tabla en santoorspeler oorspronkelijk uit India woont en werkt al 50 jaar in Nederland. Hij treedt op met gerenommeerde musici uit binnen en buitenland. Op tabla begeleidde hij grootmeesters van de Indiase muziek op de Nederlandse podia. Op santoor excelleert hij als solist.

Zijn eigen school Naad Sadhana is in Amsterdam. Daar geeft hij les in tabla, santoor, harmonium en zang.
 

Sinta Wullur is een gevierde componist op het gebied van de kruisbestuiving van oost en west. Zij begon haar muziekstudie met klassiek piano bij Willem Brons, later compositie bij Ton de Leeuw en Louis Andriessen. Beide opleidingen heeft ze afgesloten aan de conservatoria te Amsterdam en Den Haag. De bevlogenheid voor het componeren in oost west stijl maakte dat ze zich verdiepte in zowel de gamelan muziek als de Indiase muziek door het zelf te beoefenen. Zo is het gekomen dat ze jarenlang Indiase zang heeft gestudeerd bij diverse docenten in Nederland en india en het zich eigen heeft gemaakt. De kennis van het interpreteren van de Indiase raga past ze toe in haar composities en in haar pianospel / - improvisaties.

 

**

Raga Impressions is for the music lovers who are looking for new classical music.

For this concert, Sinta Wullur on piano, together with sarod player Martijn Baaijens and tabla/santoor player Sandip Bhattacharya, will forge classical music from India and the West into a new genre. The program is composed of improvisations based on the Indian way of interpreting the raga. A fusion of different cultures means that influences from different music styles can be found.

In her piano playing, Sinta Wullur has mixed gamelan rhythms with classical piano techniques and applied them to Indian music. You hear references to classical music, minimal music and film music. Besides improvisation there are composed pieces by Sinta Wullur, Martijn Baaijens and compositions by Philip Glass.