Gastprogrammering
Sunday 29 August
Theater // 17:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Boven water!

Line up: Nachtlicht Ensemble
Open: 17:00 - 18:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Gedreven door nieuwsgierigheid zoeken deze negen musici naar het Nachtlicht: het bestaat nog niet, maar de glinstering ervan is veelbelovend. Met een groot pallet aan invloeden, interesses, ideeën, vaardigheden en karakters gaat Nachtlicht de uitdaging aan. Nieuwe manieren van muziek maken worden ontdekt door middel van improvisatie, compositie en het mengen van deze twee met klanken en vormen van kunst uit verschillende tijden, landen en stijlen. Zo gebruikt het ensemble naast moderne instrumenten soms barokinstrumenten, maar ook synthesizers en live electronics. Nachtlicht haalt inspiratie uit zowel wereldmuziek als moderne jazz en werkt regelmatig samen met filmmakers, gameontwikkelaars, grafisch kunstenaars en jonge componisten met verschillende achtergronden.

In 'Boven water!' wordt de luisteraar door middel van een film van animator Eline Veldhuisen met muziek van componist Arjan Linker meegenomen op reis van VOC-schip de Amstelveen langs zes verschillende landen.

Film: Eline Veldhuisen

Compositie: Arjan Linker, Ramin Amin Tafreshi
 

https://youtu.be/X4ASChvT3_4

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

 

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>

 

Dit concert is onderdeel van 'Nieuwe Noten Amsterdam' en wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en Prins Bernhard Cultuurfonds NH.