Gastprogrammering
Saturday 10 July
© Quinten Swagerman
Theater // 20:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Sounds like juggling

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Finn Waltersmann, Arthur Wagenaar, Clara de Mik, Guido van Hout
Open: 20:00 - 21:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Dit programma is onderdeel van het programma van We Are Public!

Concept, compositie en jonglerografie: Arthur Wagenaar, Guido van Hout
Uitvoering: Finn Waltersmann, Arthur Wagenaar, Clara de Mik, Guido van Hout

Het jongleerconcert Sounds Like Juggling is ritmisch, betoverend en zeer verrassend. Maar het is ook inspirerend. Het laat je op een nieuwe manier kijken naar patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit. Sounds Like Juggling is een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar alles knettert, zoemt, tikt, bonkt, botst, valt en vliegt. Waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

"Op zoek naar de grenzen van muziektheater en circus" - Theaterkrant
 

https://youtu.be/EFh8foLxpOE


Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

Vanwege het jaar met Corona hebben veel concerten van de serie Nieuwe Noten Amsterdam niet kunnen plaatsvinden. Wij proberen als dat mogelijk is, nieuwe data te vinden.


Meer informatie:

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>
 

Interview met curatoren Fie Schouten en Aspasia Nasopoulou over Nieuwe Noten Amsterdam >>

 

Dit concert is onderdeel van de nieuwe serie '20 x Nieuwe Noten in kamermuzieksetting' en wordt mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.