01-02-2023

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM 2023

Read this page in English>>

 

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren de norm met dit festival vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. QPFA is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid!

“Queering is something we do, rather than something we are (or are not). Even the term queer itself can be queered, because much of queer theory involves working to fight against normalization even in the field itself.”
 

FEMALE & NATURE

Dit jaar ligt de focus op de thema’s het vrouwelijke en de natuur in relatie tot de maatschappij. Het festival en de programmering is pro verbinding en emancipatie, anti oorlog en macht, pro kracht en intuïtie en pro het ongeziene en onbenoembare dat onderschikt wordt geacht in de maatschappij. Vrouwelijkheid, het scheppende, het kwetsbare én Moeder Aarde.
 

PROGRAMMA

Het Queering Puppets Festival Amsterdam vindt plaats van dinsdag 28 maart tot en met zondag 2 april 2023 in Plein Theater en Hotel Arena. Verwacht gedurende het festival grote en kleinere performances, straattheater, acts, installaties, exposities, workshops en meer voor jeugd en volwassenen met onder andere Corporación Humor y Vida uit Ecuador, Opposable Thumb Theatre uit Engeland, Daniel Hellmann aka 'Soya The Cow' uit Zwitserland, The Paper Ensemble, Studio Figur, Cezanne Tegelberg Company en meer!


OPENING QPFA2023 & 40 JAAR JUBILEUM PLEIN THEATER

Het festival wordt geopend op 28 maart met de expositie Vulva Variety van Meike van de Akker, een expositie van Matt Jackson Studios in de foyer van Hotel Arena en een voorstelling van The Paper Ensemble in de theaterzaal. Daarmee wordt niet alleen het startsein gegeven voor de tweede editie van het Queering Puppets Festival Amsterdam, maar ook voor de viering van het 40 jaar bestaan van Plein Theater!

 

PROGRAMMA & TICKETS

28 Maart t/m 02 april 2023

BESTEL HIER TICKETS

Tickets zijn inclusief een welkomstdrankje // Kijk op onze agenda voor meer informatie per programma-onderdeel

 

EXPOSITIES // DOORLOPEND

Vulva Variety - Meike van der Akker (theatermaker/ keramist)
Plein Theater, Eetlokaal

Matt Jackson Studios (poppenmaker)
Foyer Hotel Arena


DINSDAG 28 MAART

20:00 – 20:30
#17 – The Paper Ensemble
Plein Theater, Theaterzaal
 

WOENSDAG 29 MAART

16:00 – 17:00
Geen oog dicht (8+) – Studio Figur
Plein Theater, Theaterzaal

19:00 - 20:30
Matt Jackson Workshop

 

DONDERDAG 30 MAART

13:30 - 14:30 & 15:30 - 16:30
NACER/BIRTH – Humor y Vida & Theatre Embassy [ECUADOR]
ICAF Festival, Rotterdam

20:30 - 21:30
Dear Human Animals - Soya The Cow [ZWITSERLAND]
Plein Theater, Theaterzaal

 

VRIJDAG 31 MAART

20:00 – 21:00
NACER/BIRTH – Humor y Vida & Theatre Embassy [ECUADOR]
Plein Theater, Theaterzaal

 

ZATERDAG 1 APRIL

16:00 - 17:00
Between Two Hands Workshop
Plein Theater, Eetlokaal

20:00 – 21:00
Big Boys Don’t Cry – Opposable Thumb Theatre [UK]
Plein Theater, Theaterzaal

 

ZONDAG 2 APRIL

16:00 - 17:00
HAG – Cezanne Tegelberg Company
Hotel Arena, Kapel


 

Queering Puppets Festival Amsterdam is een co-productie van Plein Theater en Puppetry Workspace en een samenwerking met Hotel Arena. Initiatiefnemers en artistiek leiders zijn Cat Smits (theatermaker, poppenspeler) en Berith Danse (directeur Plein Theater, theatermaker).

Met dank aan Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunst, Mondriaanfonds en Pro Helvetia - Swiss Arts Council 

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht