21-03-2019

Nieuws // Lancering PLEIN THEATER

Afgelopen 9 maart lanceerden we onze nieuwe naam en koers van PLEIN THEATER!


Het programma werd feestelijk geopend door mannenkoor Manoeuvre. Zij repeteren al 20 jaar elke maandag in ons theater. Zie 'In huis'.

Directeur Berith Danse presenteerde de plannen voor de (nabije) toekomst en haar visie achter PLEIN THEATER, podium van de wereld om ons heen.

De middag werd bekleed met toepasselijke gedichten van Gita Hacham, muziek en poëzie van Fie Schouten en Aspasia Nasopoulou, een video van de aankomende Artist in Residence, optimistische woorden van Andy Verdonk (Kok Eetlokaal) en Bert Barten (voorzitter stichting Podiumpartners) en kreeg een extra feestelijke stemming door de aanwezigheid en warmhartige woorden van de wethouder van Cultuur van de gemeente Amsterdam, Touria Meliani.

Na het programma in de zaal was iedereen welkom voor een borrel en proeverij in het eetlokaal van PLEIN THEATER. Hier werd tevens de nieuwe expositie geopend met werk van studenten Grafische Vormgeving van onze buren MK24. Vele vrienden van PLEIN THEATER, buurtgenoten en betrokkenen kwamen langs om ons te feliciteren, wat een cadeautje!

De aanwezigen werden op hun beurt getrakteerd op een korte, krachtige voorstelling van jongeren theatergezelschap DGSTN, Charlie en Adolf, over burgerzin en dictatorschap.

“ Na een opening die direct op het publiek is gericht, blijven ze licht ironisch over zichzelf en het onderwerp en laten ons zien hoe je op een onopvallende manier betrokken kunt zijn bij het onderwerp en er tegelijkertijd in vormgeving afstand van kunt nemen, - uiterst energiek en humoristisch. “ - Frits Vogels, Dwars door de Buurt

Als afsluiter kwam tegen het einde van de middag de brandweer bij ons langs om het PLEIN THEATER ritueel te ‘plengen’. Kinderen mochten op de wagen!

Iedereen hartelijk bedankt voor de aanwezigheid en deelname aan deze feestelijke dag, waarna wij verder gaan als PLEIN THEATER!


Namens team PLEIN THEATER

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografie: Nellie de Boer

https://youtu.be/SJ9SZ1AHQG0

Video en bewerking: Pablo Alanes

https://youtu.be/Xc4YyLzFPnw

Video en bewerking: Marja de Vries

Back to news overview