Gastprogrammering
Monday 23 December
KleisKemperman&StudioVDS
Theater // 16:00 // € 11
Kerstfestival: MEIS (6+) - Boeschoten & Guthman

Open: 16:00 - 17:00 hrs
Tickets: € 11 / Online: €9 / €11 | Aan de deur: €10 / €12
Tickets

In de kerstvakantie kun je in het PLEIN THEATER weer met de hele familie naar een te gekke kerstvoorstelling!

Dit jaar speelt MEIS! (6+) Van Boeschoten & Guthman.
 

Ontdek het geheim van het bos in een theatraal hoorspel.

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood fietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven. Meis ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De zingende Vlaamse gaai, de vrolijke hond die op zoek is naar een nieuw baasje en de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn. MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Ottolien Boeschoeten en Gerold Guthman maakten eerder de succesvolle voorstelling Iep! naar het boek van Joke van Leeuwen. In MEIS! spreken taal, verbeelding en humor weer een grote rol. Daarnaast is geluid een essentieel element in dit theatrale hoorspel voor klein en groot.

Concept: Tom Sijtsma en Peter Drost Tekst: Tom Sijtsma Regie: Bram de Goeij Spel: Ottolien Boeschoten en Gerold Guthham Dramaturgie: Gienke Deuten Vormgeving: Jolanda Lanslots
 

Kerstfestival

December is de maand van elkaar ontmoeten, je laten verwonderen en feest vieren in het PLEIN THEATER! In de kerstvakantie maken we er een gezellig kerstfestival van!
MEIS! speelt van 21 t/m 24 december en van 27 t/m 29 december. Na de voorstelling kun je terecht bij het Creatief Atelier, kun je je laten schminken als je favoriete bosdier, kun je dansen op swingende live-muziek en kun je altijd lekker eten in het Eetlokaal.

In de media

de Volkskrant - ★★★★
"De studio vormt het prachtige decor van het live gemaakte hoorspel, of podcast."
"Bij binnenkomst en ook na afloop mogen de kinderen door de studio rauzen en geluid maken – is er iets dat ze liever doen?"
"Uitvergrote gekraak, geroep en gepruttel maken de spannende momenten spannender en de leuke momenten leuker."

De Theaterkrant 
"Het mooiste uit de voorstelling Meis! zijn de bosgeluiden: de wind die hoog in de bladeren van de bomen waait (op het toneel wordt zachtjes in kluwen geluidstape gegraaid) en het begin van een regenbui (langzaam met de vingertoppen op aluminiumfolie trommelen). Bij het maken van de geluiden van de vogels in het bos (met of zonder fluitjes) is het doodstil in de zaal."

 

Het kerstfestival in Plein Theater wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam (Oost), Fonds voor Oost en Stip Producties.