Gastprogrammering
Saturday 26 October
Foto: Casper Koster
Theater // 20:30 // € 13
Christine van Stralen, de musical - De Gemeenschap

Genre: Toneel
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 13 / Online: €11 / €13 | Aan de deur: €12 / €14
Tickets

Ooit was ze een one-hit-only zangeres – nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde de ster die ze wilde zijn in lichtgewicht dramaseries van de commerciële omroep – nu zit ze meestal thuis, met haar twee honden. Christine van Stralen: wie kent haar nog?

Drie mannen willen alles weten van deze grote, blonde vrouw. Talkshow of therapeutische sessie, verhoor of vriendschappelijk contact – wat het ook is, deze drie zijn pas tevreden wanneer de vrouw met wie ze in gesprek zijn gegaan als een uitgeperste citroen in de hoek ligt, klaar om voorgoed te worden vergeten. Ze heeft alles gezegd en alles is vervlogen. Haar ondervragers kunnen tevreden zijn.

Christine van Stralen, de musical is een confronterend estafette-interview, waarin zowel feit en fictie als reflectie en emotie voortdurend door elkaar lopen. In onze openbaarheidscultuur praten we zonder terughoudendheid over alles wat we vinden en voelen. We zijn ons daarbij voortdurend bewust van het zelfbeeld dat we de wereld in sturen. We construeren een beeld van onszelf en van ons leven – en dat beeld houden we voor de werkelijkheid. Het masker is ons gezicht.

Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein en Floyd Koster spelen in dit nieuwe stuk van Roy Peters (regie) en Rob de Graaf (tekst). Na eerdere successen als            De Shakespeare Club , ROMP  en  Strindberg en dal maakt De Gemeenschap opnieuw een dramatisch groepsportret: grappig en pijnlijk, herkenbaar en ontluisterend.
 

Regie: Roy Peters Tekst: Rob de Graaf Spel: Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein, Floyd Koster Kostuums: Marrit van der Burgt Licht: Coen Jongsma Muziek: Rutger de Bekker
 

www.degemeenschap.nu