Gastprogrammering
Wednesday 02 October
Floor Rieder
Theater // 15:30 // € 8
Alice in Wonderland (4+) - Mariska Simon - Première

Genre: Muziektheater / jeugd
Open: 15:30 - 16:30 hrs
Tickets: € 8 / Online: €7,50 / 8,- | Aan de deur: €8,50 / €9,-
Tickets

De rups en Alice keken elkaar een tijdje zwijgend aan.  

‘Wie ben jij?’ vroeg de rups. 

Een beetje verlegen antwoordde Alice: 

‘Op dit moment weet ik dat niet zo goed, meneer. Ik weet nog wel wie ik was toen ik vanmorgen opstond, maar sindsdien ben ik geloof ik al een paar keer veranderd.’ 

 

Al meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carroll het boek “Alice’s Adventures in Wonderland’’. Inmiddels kent iedereen het blonde meisje in het blauwe jurkje. Maar Alice is veranderd. 

En hoe! Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje.  

Maar als Alice veranderd is, is Wonderland dan nog wel hetzelfde? Heeft het konijn nog wel haast? Is de rups nog wel raadselachtig, de hoedenmaker zo gek als een deur. Of is iedereen een beetje in de war?  

 

In de nieuwe voorstelling van Mariska Simon maken we kennis met Alice en Wonderland zoals zij verbeeld zijn door illustrator Floor Rieder; fris, eigentijds en prachtig vormgegeven.  

De voorstelling belooft een visueel feestje te worden en is vooral geschikt voor stoere kinderen die net als Alice niet bang zijn om een klein beetje te veranderen.  

 

Mariska Simon 

Mariska Simon studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans te Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken.  

Nu staat zij in de theaters met de voorstelling ‘Het Muizenhuis' naar de boeken van Karina Schaapman. www.simonspeelt.com 

 

Spel: Mariska Simon Muziek: Mariska Simon & Ward Veenstra  Lichtontwerp: Wouter Moscou  Techniek: Youri Wezenaar  Kleding: Dorine van IJsseldijk/Floor Rieder  Decor en projectie: Mariska Simon/Floor Rieder Producent: Klein Amsterdam Producties