Gastprogrammering
Sunday 05 April
Theater // 15:00 // € 10
[afgelast] Nieuwe Noten Amsterdam - #8

Genre: hedendaagse kamermuziek
Open: 15:00 - 15:45 hrs
Tickets: € 10 / Online: €8 / €10 | Aan de deur: €9 / €11 | Kunst(vak)student: €6,50 / €7,50 | Stadspas groene stip: €2,50

Deze editie van Nieuwe Noten Amsterdam wordt verplaatst naar een nu nog onbekende datum.
Houd onze website, nieuwsbrief en/of social media in de gaten voor meer informatie.

 

Verassingsconcert (45 min)

Harrie Starreveld, shakuhachi
Winnaar Gaudeamuscompetitie 1978, voormalig lid van Het Trio, Het Nieuw Ensemble, docent Conservatorium v Amsterdam, specialist op de dwarsfluit, shakuhachi
&
Huib Ramaer, musicoloog
docent ArteZ, inleidingen concerten o.m. bij NNO, artistiek leider festival Muze van Zuid

• Gesproken wordt over de geschiedenis van de ‘hedendaagse muziekseries’ zoals in Groningen (Ruyneman), Amsterdam (bij weduwe Diepenbrock, in de Ysbreker)


Na ieder verrassingsconcert is er ruimte voor een gesprek curatoren van de serie en de musici/sprekers in het Eetlokaal!
 

Nieuwe Noten Amsterdam

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.nl