Gastprogrammering
Sunday 10 November
Theater // 15:00 // € 11
VRIJE VLOER: Nieuwe Noten Amsterdam - #3

Genre: hedendaagse kamermuziek
Line up: Gita Hacham, Bruno Allain
Open: 15:00 - 15:45 hrs
Tickets: € 11 / Online: €10 / €8 / €6,50 | Aan de deur: €11 / €9 / €7,50
Tickets

PLEIN THEATER presenteert het eerste VRIJE VLOER Festival van 7 t/m 17 november, met twee weken lang literatuur, muziek, dans, theater, talks, kunst én presentaties van onze makers en meemakers theatermaken, schrijven en dans! Meer informatie over het festival >>


10 november 2019 verwelkomt Nieuwe Noten Amsterdam : Schrijver Gita Hacham en acteur Bruno Allain!  - 45min

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

Deze editie (45 min) bestaat het programma uit poëzie van schrijver Gita Hacham en acteur Bruna Allain met interstices (2019) van componist Simon Burgers.

Interstices (tussenruimtes) van Simon Burgers is een overrompelend stuk voor gesproken stem, omgeven door muziek. De thematiek van de tekst is de impact van de hedendaagse samenleving op het individu en de (on)mogelijkheid daaraan te ontsnappen. De elektronische muziek levert commentaar. Gromt, kreunt, fluistert en brult in een eigentijdse klankwereld.

Bruno Allain is beeldend kunstenaar, acteur en schrijver. Hij werkt en woont in Parijs. 

Simon Burgers is een Nederlandse componist van onder meer orkestwerken, kamermuziek, film- en toneelmuziek en elektronisch werk. Interstices is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen deze twee.

Gita Hacham is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Vanuit haar brede scholing – van de Filmacademie tot Das Arts (Master Theater) – heeft zij zich ontwikkeld tot een interdisciplinaire maker. Ze schrijft toneelstukken en scenario’s en regisseert zowel eigen werk als dat van anderen.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.