Gastprogrammering
Wednesday 10 May
Theater // 20:30 // € 17,50
Pineas, waar ben je? (Try Out)

Line up: Tg Bagage
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 17,50 / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Inclusief welkomstdrankje
Tickets

 

Pineas, waar ben je? (Try Out) - Tg Bagage

Een muziektheatervoorstelling over een verloren vriendschap en herinneringen aan een vergeten land.

‘Pineas, waar ben je?’ blikt terug op de bijzondere vriendschap tussen twee jongens, de één uit Amsterdam, de ander uit Manokwari, waar zij bijna dagelijks spelen in de jungle van West-Papoea. De twee verliezen elkaar uit het oog wanneer de Nederlandse jongen aan het einde van het koloniale tijdperk met zijn ouders – uit het dan nog Nederlands-Nieuw-Guinea geheten – terugkeert naar Nederland. Wanneer de Nederlandse jongen zestig jaar later zijn herinneringen reconstrueert en op zoek gaat naar zijn oude vriend Pineas komt er een pijnlijk verzwegen geschiedenis boven water. De zoektocht naar Pineas geeft een ontluisterend beeld van wat er zich in West-Papoea heeft afgespeeld.

Na afloop vindt er een nagesprek plaats met de makers en activisten over de voorstelling en de huidige situatie in West-Papoea.

In de voorstelling Pineas, waar ben je? wordt door Fako Kluiving met muziek, sounds, tekeningen, kaarten en teksten deze lang gekoesterde jeugdherinnering verbeeld. Op de vloer bevraagt Frank Irving het script, waardoor de mooie herinnering in een soms pijnlijk koloniaal daglicht komt te staan. In de voorstelling spelen beide acteurs naast zichzelf ook hun vaders. De één is een geoloog, die wil weten wat zijn niet afgemaakte bodemonderzoek heeft opgeleverd met de kennis van nu. De ander is een verdreven Papoea strijder die al sinds de machtsovername van Indonesië in Nederland woont, in een museum werkt en strijdt voor een vrij West Papua. 

Door het hele stuk spreekt, zweeft, zingt Pineas, de vergeten vriend van toen die schreeuwt om erkenning en om echt gehoord te worden. 

Frank Irving en Fako Kluiving - spel en concept
Paul Knieriem - regie, concept
Bodil de la Parra - tekst coaching
Robinson Jouwe - muziekcompositie
Coen Jongsma - lichtontwerp en techniek
Karin van den Berg - zakelijk advies en fondsenwerving
Richard Kofi - ontwikkeling tentoonstelling
Julia Jouwe, Raki Ap, Anne Lynn Machielsen  in wisselende samenstelling.

 

www.tgbagage.nl