Gastprogrammering
Saturday 06 November
©PaulinaMatusiak&EddyWenting | Plein Theater
Theater // 20:00 // € 13
Amsterdam Talks Sex #3.1 : Mythes over Gender

Line up: Zehra Handan Aydin (host), Josien de Bie (neurowetenschapper), Brand Berghouwer (Transgender Netwerk Nederland)
Open: 20:00 - 21:00 hrs
Tickets: € 13 / CJP/ Student: €11 | Stadspas groene stip: €4,50 (prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar) | Vrije toegang voor leden van We Are Public!
Tickets

Plein Theater en Zehra Handan Aydin presenteren vanaf november 2021 een derde seizoen van de talkshowserie Amsterdam Talks Sex!; intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

Handan is seks, love en relationship coach voor vrouwen én mannen over de hele wereld. In de talkshows belicht Handan verschillende kanten van seksualiteit door verschillende experts te interviewen met hun blik op dit onderwerp. Met de serie Amsterdam Talks Sex willen we seksualiteit in zijn geheel laten zien en bespreekbaar maken. 

Goede gesprekken in intieme setting, live en van dichtbij mee te maken in Plein Theater! Tijdens de talksshows worden er ook opnames gemaakt voor online uitzendingen.


In editie #3.1 gaan we in gesprek met neurowetenschapper Josien de Bie en voorzitter van Transgender Netwerk Nederland Brand Berghouwer.
 

dr. Josien de Bie, wetenschapper en professioneel debunker van mythes over gender, haalde haar MSc Biologie aan de RUG en promoveerde aan de MQU Sydney op het effect van oestrogeen en progesteron op het brein.

dr. de Bie is een hard-core wetenschapper die vooral veel wetenschap dingen doet. Maar af en toe zet ze echter haar schrijf, zang en comedy talenten in om schadelijke mythes in de samenleving omver te gooien. Met humor, rare liedjes maar vooral: keiharde wetenschap.

Zo heeft ze een campagne op touw gezet om bewustzijn te creëren van het feit dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is van het concept  'hormonaal zijn' ('Being hormonal is not a thing'), diverse performances gegeven voor het MAAS museum in Sydney, wetenschap communicatie projecten voor middelbare scholen en diverse acties van de Stichting Seksueel Welzijn wetenschappelijk ondersteund. 

dr. Josien de Bie PhD. 

http://genderbrain.com/

 

Brand Berghouwer (hij/hem) is voorzitter van Transgender Netwerk Nederland en daarnaast betrokken bij Pride Amsterdam als voorzitter van de TransPride commissie. In het dagelijks leven is hij coach/counselor met een focus op trans sensitieve hulpverlening. 

www.transgendernetwerk.nl

 

 

Kijk hier voorgaande afleveringen terug!

Website Amsterdam Talks Sex