10-03-2021

Verwacht! // Movement Expo Aceleratio door Movementalist in de NDSM Fuse!

Dans- & theatercollectief Movementalist presenteert in samenwerking met Plein Theater de Movement Expo Aceleratio in de NDSM Fuse van 27 mei (première) t/m 30 mei!
 

Aceleratio

De kunst van het vertragen in tijden van een pandemie.

Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die het on- en offline publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Aceleratio Movement Expo.  

Tien ervaren en zeer verschillende performers uit dans/ theater/ muziek/ visuele kunst/ en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live & online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.
 

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (Audio Visuals & Soundscape)


Kostuums: Inez Meer
Lichtontwerp: Petyr Veenstra
Online Regie: Thomas Brand
Producent: Movementalist
PR & Marketing: In samenwerking met Plein Theater
Met ondersteuning van: NDSM Fuse
Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst
 

Programma

Locatie: NDSM Fuse
Evenementen- en expositieruimte boven in de NDSM-scheepsbouwloods
NDSM-plein 85

Movement Expo
Tijdsloten nader te bepalen, vanaf 20:30

Donderdag 27 mei (première!)
Vrijdag 28 mei
Zaterdag 29 mei
Zondag 30 mei
 

Reserveren

Reserveer alvast exclusieve tickets voor de Movement Expo door te mailen naar reservations@movementalist.nl ovv 'reservering Aceleratio', de gewenste datum en het aantal tickets! Er wordt dan als eerste met jou contact opgenomen als de kaartverkoop start! (Tickets zijn tussen de €10 en €25 excl. transactiekosten)
 

Ook te beleven in deze twee weken!

Aceleratio Video Expositie
Van donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei van 12:00 – 17:00 (doorlopend)

Een reflectie op de pandemie vanuit het perspectief van internationale dansers uit Bolivia, Noord-Oost India, Oeganda, Nigeria, Kameroen en Togo. De expositie wordt tot stand gebracht met de donaties aan de Aceleratio Sneak Peek Streams en Movem! For Aceleratio practices via zoom.

Dans: Yumi Tapia Higa, Maria Elena Filomeno Nuñez, Isabel Aillon, Carmen Collazos, Oscar Zelada, Manuel Apaza Cari, María José Rivera (Bolivia), Haman Abott (Oeganda), Tchina Ndjidda (Kameroen), Oluwabukunmi Olukitibi (Nigeria), Tom Jules Samie (Togo), Tanveere Kaure Khanna, Tarali Das, Jyoti Prasad Rabha (Noord-Oost India)
 

Boekpresentatie Aminata Cairo (Psycholoog/ antropoloog met een masterdiploma in klinische psychologie, medische antropologie en een Ph.D. in medische antropologie en een duale bachelor in lichamelijke opvoeding) engels: (Psychologist/ Anthropologist with Master’s Degrees in Clinical Psychology, Medical Anthropology a Ph.D. in Medical Anthropology and a dual bachelor in Physical Education).

“Holding Space” (A Narrative Approach to Diversity and Inclusion)
 

The Role of the Body Now!
Conversaties over de rol van het lichaam door Movementalist met performers en makers uit de danswereld en sprekers uit het veld van antropologie, wetenschap, filosofie en iedereen die geïnteresseerd is in beweging/ dans/ performance crossovers en het lichaam!

 

Movementalist

Movementalist bestaat uit choreografen duo Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg. Movementalist maakt voorstellingen, installaties, performances, en organiseert experimenten en interventies in de openbare ruimte waarvan het publiek onderdeel wordt. Ze initiëren workshops en uitwisselingen met kunstenaars en realiseren hedendaagse danstheatervoorstellingen en producties in binnen- en buitenland met artiesten uit verschillende disciplines van over de hele wereld.

Website movementalist / Aceleratio

 

Terug naar Plein Online