25-05-2021

Nieuws! // Street vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta (2018) van Su Tomesen in Plein Theater

Expositie van vierkanaals video-installatie
Street vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta (2018) van Su Tomesen

Street vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta gaat over hoe de kleine en private ondernemingen dagelijks de stedelijke publieke ruimte innemen en hoe de kleine ondernemers - soms letterlijk - de eindjes aan elkaar knopen om een inkomen te genereren. De dagelijkse, soms wonderlijke activiteiten worden zonder dialoog en zonder tekst en uitleg getoond. Sommige situaties doen denken aan performances of installaties uit de beeldende kunst.

De installatie is een loop: de vier films van elk 30 minuten beginnen en eindigen op ruwweg hetzelfde uur van de ochtend en worden in één ruimte gepresenteerd. De kijker wordt meegenomen in vier dagen op verschillende continenten die aaneengeregen wordt door verschijningen en verdwijningen van kramen, reparaties en vindingrijke oplossingen voor alledaagse problemen. Bij het zien van de vier films bij elkaar zie je de globale overeenkomsten van de straatverkopers van de vier verschillende werelddelen.

https://streetvendors.nl/


Su Tomesen is kunstenaar en maakt video’s, foto’s, installaties en interventies. Haar projecten en series kenmerken zich door maatschappelijke betrokkenheid, een antropologisch karakter en rauwe energie. De onderwerpen hebben veelal betrekking op de dynamiek van het stedelijk weefsel en de menselijke vindingrijkheid binnen de wondere wereld van de micro-economie. Haar video’s bewegen zich op de rand van beeldende kunst en documentaire, zo ook Street vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta.

http://sutomesen.nl/

 


Locatie: Plein Theater, Sajetplein 39 Amsterdam
Data: 13 juli t/m 30 juli 2021
Tijden: Van 12:00 tot 20:00 in tijdslots van een uur
Tickets: €7,50 | Stadspas groene stip: €2,50 | Beschikbaar op onze agenda pagina!

Language no problem | Read this in English >>

 

 

Terug naar Plein Online