23-10-2020

Nieuws // Plein Theater start crowdfunding: Steun het Plein Theater nu!

Plein Theater start een crowdfunding en roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om steun te bieden in de corona-crisis. De actiecampagne met de titel ‘Steun het Plein Theater nu!’ is nu online!

Help het Plein Theater door de corona-crisis en elk toekomstig theaterbezoek wordt het waard!
 

Het Plein Theater steunen kan hier!
 

Waarom een crowdfunding?

Het Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen, een uniek theater in Amsterdam Oost met theater, dans en muziek voor kinderen, jongeren en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van COVID-19 en het uitblijven van structurele steun.

Het Plein Theater is een belangrijk podium in de stad met een korte afstand tot de wijk én een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater.

Het ziet er naar uit dat het Plein Theater in de loop van 2021 de financiële klap van de corona-crisis niet gaat overleven. Eerder dit jaar deed de stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, een aanvraag voor een vierjaren-subsidie bij de A-Bis en het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar deze werd helaas niet gehonoreerd. Door de dubbele tegenslag van geen vierjarige steun én de nasleep van COVID-19, dreigt het Plein Theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten.
 

Juist NU is het belangrijk dat wij bij kunnen dragen aan verbinding en saamhorigheid door middel van kunst en theater én aan de ontwikkeling en kansen van podiumkunstenaars!

Daarom roepen wij cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor het Plein Theater op om ons te helpen!

Wij beloven dat jouw bijdrage elk bezoek aan het Plein Theater in de toekomst waard zal zijn!

 

Terug naar nieuws overzicht