17-07-2020

Nieuws // FRINGE in PLEIN THEATER

Ook dit jaar doet het PLEIN THEATER weer mee met het Fringe festival!

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein.
 

Dit jaar presenteert het PLEIN THEATER tijdens FRINGE:
 

THE MILLENNIAL IMMIGRANT - BASAK LAYIC PRODUCED BY BLUE PAGODA
"We hadden een droom. Een webserie over onze levens. Zoiets als 'Girls', maar dan de Turkse versie. Ja, misschien een beetje dom, maar waarom moet het altijd gaan over hoe het voelt om een Moslim te zijn of hoe het is om te wonen in het Midden-Oosten? Over bommen en politiek? Waarom kunnen wij ook niet gewoon -zoals de Amerikanen en Britten- iets maken over coole white girls? Zo oneerlijk. Wij kunnen óók narcistisch én seksmaniakken zijn!"

MEER INFO & TICKETS >>
 

DR. JEKYLL AND MISS HYDE - RAKSHA HOOST

Eén solo show. Eén grote biecht over het leiden van een dubbelleven. Hoe lang kun je een geheim verborgen houden voor de wereld?

In Dr. Jekyll and Miss Hyde klapt Raksha Hoost uit de biecht over haar seksverslaving, die haar uiteindelijk leidt naar haar vader. Het verhaal speelt zich af in Nederland en Suriname waar de twee werelden van vader en dochter elkaar ontmoeten.

MEER INFO & TICKETS >>
 

GRIJS GEBIED - MARCOS VALSTER EN JOSIEN DE GRAAF

Marcos Valster da Costa Ferreira vertelt het verhaal van een geadopteerde jongen die opgroeit in Nederland. Een verhaal over zijn Hollandse ouders, zijn witte voetbalvrienden en zijn nieuwe klasgenoten. Jaren later vraagt hij zich af bij wie hij hoort en voelt hij zich gedwongen om te kiezen.

Het is zeven uur in de ochtend als Marcos uit de auto stapt om bij een benzinestation iets te eten te halen.
Hij ziet twee jongens en twee meisjes uit een busje stappen. Ze zijn verkleed als Zwarte Piet.
Vanaf dat moment verandert er iets in zijn kijk op de wereld.
Hij denkt terug aan vroeger en voelt dat hij iets moet doen.

MEER INFO & TICKETS >>

Terug naar nieuws overzicht