No-man's-land

Donderdag 7 november: 21:00 - 21:45 + AFTERTALK
Zaterdag 16 november: 19:30 - 20:14

Kom en betreed No-man’s-land! De vloer die van niemand is, waar iedereen mag zijn en alles samenkomt. De vrije ruimte, die gevuld mag worden met dans, theater, performance, tekst, muziek, visuele kunst, licht en al het andere! Het onverwachte gebeurt. Het is rauw, het slaagt of faalt, verwondert en laat het publiek lachen op dezelfde manier als dat het ontroert.

De themavoorstellingen zijn avonden waar performers met verschillende achtergronden en ervaringen en van verschillende disciplines met elkaar de vloer op gaan om live te creëren. Het is een samensmelting van ervaren performers, nieuwe makers, beoefenaars en nieuwsgierig publiek, begeleid en gecureerd door choreograaf en danser Vincent Verburg.

Verburg is een choreograaf/improvisator die verschillende disciplines uit de wereld van podiumkunsten op de vloer doet samensmelten. Voor VRIJE VLOER Festival heeft hij verschillende niet-beroepsmatige dansers en andere kunstenaars gevraagd samen te komen om met muziek, life visual art, en tekst de vloer op te gaan en daar instant composities te maken. Het enige dat hij de deelnemers meegeeft is bevrijding van de angst te falen. Het publiek wordt van dichtbij onderdeel van de zoektocht die moet leiden tot ontdekkingen.

Tijdens VRIJE VLOER Festival zijn er 45 minuten sessies.  Twee keer wordt er met dezelfde groep de vloer op gaan om twee totaal verschillende performances neer te zetten.