THEATERMAKEN

Door: Jurrien van Rheenen en Merel Smitt 
Wanneer: 28 september t/m november op maandagen van 15:00-17:30 
Kosten: Slechts €50 voor deelname aan de cursus!
Aanmelden via theatermaken@plein-theater.nl

Locked down? Stand up!

In een vijftal workshops THEATERMAKEN kijk je terug naar de periode waarin Covid-19 ons land binnenkwam. Wat was de impact op jouw leven en op welke manier heeft het onze ontmoetingen beïnvloedt? Welke beelden, gedachten en inzichten staan er in je geheugen gegrift? Welk contact heb je gemist? Of heb je nieuwe dingen ontdekt die je rust geven?

Samen met theatermakers Jurrien van Rheenen en Merel Smitt werk je toe naar een theatrale ontmoeting waarin je zoekt naar nieuwe vormen van contact. De uitkomsten worden gepresenteerd op het VRIJE VLOER Festival!

Data: 

28 september  15:00-17:30 / Open workshop

12 oktober  15:00-17:30

26 oktober  15:00-17:30

9 november  15:00-17:30

16 november  15:00-17:30


THEATERMAKEN II

In 'Theatermaken II' geven Jurrien van Rheenen en Merel Smitt een verdiepende cursus op het voorgaande jaar met de deelnemers die aan ‘Theatermaken I’ hebben meegedaan. Zij werken verder aan hun individuele trajecten. De uitkomsten worden getoond op het VRIJE VLOER Festival. 

Let op: Deze cursus is een verdiepende cursus op het voorgaande jaar en alleen voor deelnemers die al aan ‘Theatermaken' hebben meegedaan.

 

Jurrien van Rheenen is performer, theatermaker en regisseur.  In haar werk zoekt zij naar een vorm die mensen doet openstaan voor nieuwe inzichten. Zij houdt zich bezig met thema’s die in het dagelijks leven moeilijk aan te kaarten zijn. Door middel van diepte-interviews zoekt ze naar de specifieke kennis achter brede thema’s, zoals huiselijk geweld en depressie.

Merel Smitt is een kunstenaar gevestigd in Rotterdam. Ze studeerde in 2014 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht en behaalde afgelopen zomer haar master’s aan DAS Theatre in Amsterdam. Haar kunstpraktijk bestaat uit installaties, interventies en ontmoetingen waarmee ze ons dagelijks leven en denken bevraagd en ontregeld.