Over de makers

Edit Kaldor (Hongarije) zet een artistiek laboratorium op met deelnemers zonder theatrale ervaring uit het Stadsdeel Oost. Het werk bestaat uit workshops, waarbij deelnemers worden begeleid in het ontwikkelen en realiseren van theatrale ontmoetingen gebaseerd op eigen ervaringen. Ze werkt met niet-professionele performers en in haar werk lopen realiteit en fictie op een uitzonderlijke manier in elkaar over. Ze integreert verschillende digitale media op een geraffineerde maar niettemin eenvoudige manier. Kaldor woont in Amsterdam en werkt internationaal. Haar voorstellingen, die de grenzen van theatrale conventies aanzienlijk verleggen, werden in de afgelopen jaren in meer dan 30 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Noord-Afrika gepresenteerd. 

Gita Hacham (Zweden/Nederland) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Vanuit haar brede scholing – van de Filmacademie tot Das Arts (Master Theater) – heeft zij zich ontwikkeld tot een interdisciplinaire maker. Ze schrijft toneelstukken en scenario’s en regisseert zowel eigen werk als dat van anderen. Hacham tekent in haar schrijftraject verhalen uit Amsterdam Oost op. Ook zal zij Masterclasses ‘oral story telling’, trainingen om te schrijven voor een podium, performance- en videolessen geven.

Dayna Martines Morales (Bolivia) Dayna’s vertrekpunt zijn de traditionele dansen uit Bolivia, haar geboorteland. Ze zoekt naar verbindingen tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie. Geboren in Bolivia en getogen in Duitsland studeerde Dayna af aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Nederland. Ze werd geselecteerd voor trainingen bij Alvin Ailey American Dance Centre, Dancespace in New York en L' École des Sables met Germaine Acogny in Senegal . Ze heeft onder ander gewerkt voor AYA, Don’t Hit Mama , Herman van Veen (NL ), The Next Stage Project (USA). Met een brede en diverse ervaring in dans, belichaamt ze de brug tussen werelden. Het interpreteren van het werk van choreografen doet zij; met veel improvisatie vaardigheden; een opmerkelijke achtergrond in verschillende genres: van Ballet tot Modern tot Eigentijdse Dans en Jazz tot Urban en Traditioneel.