OVER DE MAKERS

Gita Hacham (Zweden/Nederland) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Vanuit haar brede scholing – van de Filmacademie tot Das Arts (Master Theater) – heeft zij zich ontwikkeld tot een interdisciplinaire maker. Ze schrijft toneelstukken en scenario’s en regisseert zowel eigen werk als dat van anderen.

Dayna Martines Morales (Bolivia) Dayna’s vertrekpunt zijn de traditionele dansen uit Bolivia, haar geboorteland. Ze zoekt naar verbindingen tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie. Met een brede en diverse ervaring in dans, belichaamt ze de brug tussen werelden. Het interpreteren van het werk van choreografen doet zij; met veel improvisatie vaardigheden; een opmerkelijke achtergrond in verschillende genres: van Ballet tot Modern tot Eigentijdse Dans en Jazz tot Urban en Traditioneel. 

Vincent Verburg heeft als performer, choreograaf en leraar de afgelopen jaren op verschillende gebieden gewerkt voor verschillende choreografen, regisseurs en festivals, theaters, dance-events, scholen en commerciële opdrachtgevers. Zo heeft hij op alle niveaus gewerkt van low art tot high art in Nederland en in het buitenland o.a. VS, Europa en Zuid Amerika, Oost Europa en Australië en is zijn thuisbasis Amsterdam. Zijn aspiratie is om te blijven werken met de grenzen van dans en theater.

Jurrien van Rheenen is performer, theatermaker en regisseur.  In haar werk zoekt zij naar een vorm die mensen doet openstaan voor nieuwe inzichten. Zij houdt zich bezig met thema’s die in het dagelijks leven moeilijk aan te kaarten zijn. Door middel van diepte-interviews zoekt ze naar de specifieke kennis achter brede thema’s, zoals huiselijk geweld en depressie.

Merel Smitt is een kunstenaar gevestigd in Rotterdam. Ze studeerde in 2014 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht en behaalde afgelopen zomer haar master’s aan DAS Theatre in Amsterdam. Haar kunstpraktijk bestaat uit installaties, interventies en ontmoetingen waarmee ze ons dagelijks leven en denken bevraagd en ontregeld.