Agenda

Gastprogrammering

Naast een door Plein Theater samengesteld publieksprogramma zijn er regelmatig (culturele) activiteiten en (semi)-amateur en/of academische voorstellingen te gast in ons theater. Jouw voorstelling of evenement in Plein Theater? Bekijk onze verhuurbrochure of ga naar www.plein-theater.nl/verhuur

Gastprogrammering
Enfin
Zaterdag 25 Maart 20:00 - 21:00
Toneelvereniging Het stenen hoofdLees meer >>>
Enfin
Zondag 26 Maart 14:30 - 15:30
Toneelvereniging Het Stenen HoofdLees meer >>>

‘Hoe maakt u het?’ met Hedy ‘d Ancona

Datum: Zondag 19 maart 2023
Locatie: Plein Theater, Sajetplein 39, 1091 DB Amsterdam. Inloop vanaf 15.30 uur. Na afloop borrel.
Tijd: 16:00 - 17:00

In de derde aflevering van de interviewserie Hoe Maakt U Het? ontvangt Kathleen Warners de onvolprezen Hedy d’Ancona. Deze voormalig politica, sociologe, sociaal geografe, schrijfster, feministe en levensgenieter gaat U verrassen.

Hedy d’Ancona (1937) is een belangrijke feministe en een vooraanstaand PvdA-politica. Ze begon haar carrière bij de VARA, was universitair onderzoeker en leidde vanaf 1975 een bureau op het gebied van beleidsonderzoek. Ze was politiek actief als Eerste Kamerlid en werd bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. Ze was staatssecretaris van emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur en tien jaar lid van het Europees parlement. Recentelijk schreef zij twee heerlijke boeken over ouderdom, getiteld Vrolijk Verval en Koude Kermis.

www.vriendenvandeplantage.nl