Exhibitions in Plein Theater

The walls in our Eetlokaal are a stage where various artists exhibit their work!

Here you will find an overview of current visual art exhibitions and a look back at exhibitions from the past.

In our program we also regularly present opening events. These exhibits and openings are curated and presented by The Bohemian Art Collector (Cynthia Makiese). Based on contemporary issues, she aims to create a fusion of various art disciplines and the public. Encounters, collaboration and connection are central in the events.

 

Exhibitions
Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta
13 July - 30 July 2021
Su Tomesen.Read more >>>
Welcome The VOID
10 June - 11 July 2021
Van de Camp & Heesterbeek | Fleur OuwerkerkRead more >>>
Trust Photo Exhibition
30 September - 15 December 2020
With works of undocumented migrants. Trust photo exhibition is a collaboration between Dorit Weintal | Trust project, Stichting Between Borders, and Plein Theater Amsterdam.Read more >>>
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 February - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Read more >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 February 2019
Read more >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Read more >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 June - 01 August 2019
Read more >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 March - 31 May 2019
Read more >>>
I have a plant!
01 December - 28 February 2018
Read more >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Read more >>>

Sexual Identity - Daantje Bons

Sexual Identity

Vanaf 17 november tot 7 februari is er een expositie te zien zijn van Daantje Bons. In de tweede editie van de serie ligt de focus op het thema Sexual Identity. Seksualiteit is het begin van onze bestaan, maar toch berust er nog veel taboe op dit onderwerp, maar er is ook totale chaos in het creëren van onze (seksuele) zelfbeeld.
 

Daantje Bons (van 17 november t/m 7 februari)

Oneerbiedig. Mooi. Ongemakkelijk. Schattig. Rauw. Seksueel. Slim. Meisjesachtig. Krachtig. Intiem.

Zoveel van de termen die gebruikt kunnen worden om het werk van Daantje Bons te beschrijven lijken tegenstrijdig, maar worden logisch als je haar beelden ziet.

De speelse en lieflijke esthetiek van Daantje Bons trekt de aandacht, maar de bijbehorende tegenstellingen maken dat deze beelden blijven hangen. Aan de conceptuele waarde van haar werk valt niet te twijfelen na haar uitgebreide scholing. Eerst aan het SISA kunst academie in Antwerpen en later aan de prestigieuze AKV-St Joost kunst academie in Breda. Haar werk is hedendaags feministisch, in de zin dat zij vrouwelijkheid op haar eigen voorwaarde vormgeeft, met humor en een disis provocatie.

Haar werk werd eerder gepubliceerd in De Volkskrant en NRC Handelsblad. Internationaal is haar werk gepubliceerd in verschillende magazines en online uittingen zoals The Huffington Post, Ignant, I-D Magazine, VOGUE Italia, Kurier, FRAME Magazine en Refinery29.

Daarnaast werd Daantje genomideerd voor ‘The Foam Paul Huf Award 2018’ (geïnitieerd door Foam Amsterdam) en deed ze recent nog veel meer tentoonstellingen.

Daantje Bons’ haar foto’s zijn als een boze middenvinger in een veld met madeliefjes en boterbloemen. Ze laten zien wat er zou zijn gebeurd als een van de talloze vrouwelijke naaktmodellen uit de kassieke schilderkunst zelf achter de camera zou zijn gekropen en een net zo interessant kunstenaar blijkt de zijn. Ze zijn een schitterende nieuwe visie op wat er kan gebeuren wanneer vrouwen hun eigen muze worden

-Meredith Greer (feminist, schrijver, redacteur)

https://www.facebook.com/daantjebonsphotography/
http://www.daantjebons.com/


Cynthia Makiese - Curator Beeldende Kunst

Cynthia Makiese is vanaf haar jeugd omringd door kunstenaars en kwam door haar levensloop al vroeg In aanraking met verschillende kunstvormen. Makiese begon In 2016 met het organiseren van kunst evenementen en projecten waarbij ze diverse kunstenaars uit verschillende vakgebieden aan elkaar koppelde. Ze richtte In 2018 The Bohemian Art Collector op, via The Bohemian Art Collector biedt ze een platform aan voor opkomende beginnende artiesten, waar verbinding en samenwerking centraal staan tussen de kunstenaars en publiek. Ze probeert via deze weg meer collaboraties te generen tussen verschillende disciplines, en kunst voor iedereen mogelijk te maken.