Guestprogram
Sunday 16 February
© Syb
Theater // 15:00 // € 8
Boef (4+) - Maas Theater en Dans

Open: 15:00 - 15:45 hrs
Tickets: € 8 / Online: €7 /€8,50 | Aan de deur: €8 / €9,50
Tickets

Whodunit voor kleuters!

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een groot avontuur. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere (eerder samen bij Maas in Eitje) een spannende whodunit.

Lisa Groothof over Boef
“Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt. Hij houdt van stoeien en vechten en ik ook trouwens. Zelf geniet ik thuis op de bank erg van spannende films, die spanning zit ook in de voorstelling. En het leuke is: je hebt helemaal niks nodig.”

Dwayne Toemere over Boef
“Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met Boef gaan Lisa en ik op een hele doorzichtige manier in de huid van een boef kruipen. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen.”

Makers

Concept / spel: Lisa Groothof, Dwayne Toemere Muziek: Stuk (Maarten Bokslag, Tom Nestelaar) Eindregie: Sanne Nouws Kostuums: Dorine van IJsseldijk Met dank aan: William Dashwood, Dorien Folkers, Moniek Merkx, Erwin Boschmans, Erwin Dörr
 

https://youtu.be/37jF_mxD0iE